Μόδα στην Κρήτη το επικίνδυνο παιχνίδι με τα λέιζερ

Το επικίνδυνο παιχνίδι κάποιων πιτσιρικάδων που σημαδεύουν με… λέιζερ τα μάτια των πιλότων την ώρα της προσγείωσης έγινε «μόδα» που παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Μετά τη Ρόδο, τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφονται «επιθέσεις» και σε αεροπλάνα που προσγειώνονται στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου με κίνδυνο να γίνει σοβαρότατο δυστύχημα! Ομως, στόχος των αφελών νεαρών έχουν γίνει και οι αξιωματικοί που υπηρετούν στο νέο αστυνομικό μέγαρο στη Νέα Αλικαρνασσό!

Οι επιθέσεις γίνονται νυχτερινές ώρες με στόχο αεροπλάνα που προσγειώνονται στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», τα οποία μάλιστα περνούν σε απόσταση αναπνοής πάνω από τα σπίτια της Νέας Αλικαρνασσού! Αρκετοί από τους πιλότους που δέχτηκαν στα μάτια τις ακτίνες αιφνιδιάστηκαν… Μάλιστα, ένας κυβερνήτης ξένης εταιρείας έκανε ασυναίσθητα έναν απότομο ελιγμό και «έξυσε» τις στέγες!

Η διοίκηση του αεροδρομίου δέχθηκε πολλές αναφορές για τις επικίνδυνες πράσινες ακτίνες και ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ. ότι το «παιχνίδι» των δραστών απειλεί άμεσα ανθρώπινες ζωές, αφού η φάση της προσγείωσης είναι η δυσκολότερη και απαιτεί απόλυτη συγκέντρωση. Ομως και οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα!

Οι άγνωστοι νεαροί είχαν βάλει στο σημάδι τα γραφεία του δεύτερου ορόφου στο νεόκτιστο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου στη θέση Δύο Αοράκια, «τυφλώνοντας» τους αξιωματικούς! Οι έρευνες δεν απέδωσαν καρπούς, αφού οι δράστες προλάβαιναν να εξαφανιστούν… Σε αρκετές περιπτώσεις η «πηγή» των πράσινων λέιζερ φαινόταν να βρίσκεται κοντά ή μέσα στο κοντινό στρατόπεδο της 126 Π.Μ.! Ο διοικητής ενημερώθηκε και φέρεται να διέταξε έρευνα, που πάντως δεν έφερε αποτέλεσμα.

Οπως αποκάλυψε η «Espresso» στις 5 Νοεμβρίου, η «μόδα» με τα λέιζερ εναντίον πιλότων ξεκίνησε στην Ελλάδα από τη Ρόδο, όπου τρεις κυβερνήτες λίγο έλειψε να χάσουν τον έλεγχο του αεροσκάφους τη στιγμή της προσγείωσης στο αεροδρόμιο «Διαγόρας». Οι επιθέσεις εκδηλώθηκαν μεταξύ 11.00 τη νύχτα και 3.00 τα ξημερώματα, συνήθως από τις περιοχές του Παραδείσου ή των Μαριτσών. Ομως οι δράστες -που πάντως διέκοψαν το επικίνδυνο παιχνίδι τους- δεν εντοπίστηκαν.

Οι πρώτες επιθέσεις εναντίον ιπτάμενων στόχων καταγράφηκαν στα αγγλικά αεροδρόμια του Γκάτγουικ, του Λίβερπουλ και του Ιστ Μίντλαντς, ενώ τον περασμένο Αύγουστο παρουσιάστηκε κρούσμα και στο αεροδρόμιο του Κάρντιφ στην Ουαλία. Τελευταία, εκτός από τα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, πράσινα λέιζερ -που είναι και τα ισχυρότερα- κάνουν την εμφάνισή τους και στα χέρια κουκουλοφόρων που τυφλώνουν τους άνδρες των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια επεισοδίων!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα