Επεισόδια και στο Ηράκλειο για την δολοφονία του 15χρονου

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν απόψε στο Ηράκλειο όταν ομάδα αντιεξουσιστών αφού έσπασε προθήκες τραπεζών και καταστημάτων επιτέθηκε με βόμβες μολότωφ εναντίον αστυνομικών στο κέντρο του Ηρακλείου.

Η ομάδα των αντιεξουσιαστών ξεκινώντας από το κέντρο της πόλης κατευθύνθηκε προς τις οδούς Καλοκαιρινού, Αγίου Μηνά, Πλατείας Κορνάρου, Αβέρωφ και Δικαιοσύνης, όπου με καδρόνια και ξύλα έσπαγαν κάθε είσοδο τράπεζας που συναντούσαν. Στη συνέχεια αφού έβαλαν φωτιά στη Γιούρομπανκ επί της Δικαιοσύνης κατευθύνθηκαν στο κέντρο της πόλης στο Μειντάνι. Εκεί άρχισαν να επιτίθενται στους αστυνομικούς με πέτρες και ξύλα και στη συνέχεια άρχισαν να πετούν κατά των αστυνομικών βόμβες μολότωφ ενώ χρησιμοποιούσαν κάδους απορριμμάτων και ότι άλλο έβρισκαν για οδοφράγματα.

    Οι αστυνομικοί ανταπάντησαν με τη χρήση δακρυγόνων και άρχισαν οδομαχίες στην περιοχή του κέντρου. Οι αντιεξουσιαστές αμέσως μετά προχώρησαν προς την πλατεία των Λιονταριών και από καταστήματα άρπαξαν καρέκλες και τις πετούσαν στους αστυνομικούς.

    Αυτή την ώρα (9.30) πάντως επικρατεί ησυχία αφού οι αντιεξουσιαστές έχουν διασκορπιστεί σε στενά του κέντρου της πόλης, ενώ η αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή για τυχόν νέα επεισόδια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα