Επεισόδια και στα Χανιά

Μεγάλης έκτασης επεισόδια προκλήθηκαν χθες το βράδυ και στα Χανιά. Τα επεισόδια άρχισαν όταν περίπου 150 νεαροί του αντιεξουσιαστικού χώρου με αφορμή το τραγικό περιστατικό στην Αθήνα συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό μέγαρο όπου άρχισαν να πετούν πέτρες και αντικείμενα προκαλώντας υλικές ζημιές στο κτήριο.

Επί τόπου έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών κατάφεραν να διαλύσουν τους νεαρούς Ωστόσο εκείνοι ανασυντάχθηκαν και προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές σε υποκαταστήματα τραπεζών και επιχειρήσεων σπάζοντας τζαμαρίες και βιτρίνες.

Οι νεαροί πέταξαν πέτρες και δημιούργησαν φθορές στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο την Τράπεζα Πειραιώς την Εθνική Τράπεζα στα γραφεία της ΑΝΕΚ καθώς και στο φαρμακείο του Νομάρχη Χανίων Γρηγόρη Αρχοντάκη.

Στις 3.30 περίπου τα ξημερώματα διαλύθηκαν όμως στις 6.30 το πρωί έκαψαν αυτοκίνητο που βρισκόταν παρκαρισμένο έξω από την Νομαρχία Χανίων

Κοντά στα μεσάνυχτα περισσότεροι από εκατό αναρχικοί επιτέθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων και εκτόξευσαν πέτρες, τούβλα και άλλα αντικείμενα, προκαλώντας ζημιές. Ταυτόχρονα στη γειτονική οδό Κοραή διέκοψαν την κυκλοφορία με κάδους απορριμμάτων και προκάλεσαν ζημιές σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Καταδιωκόμενοι από αστυνομικούς κινήθηκαν προς την οδό Ρήγα Φεραίου, όπου είναι το συνεργείο αυτοκινήτων της αστυνομίας και στο οποίο επιτέθηκαν επίσης με πέτρες και τούβλα.

Ομάδες αναρχικών συνεπλάκησαν με αστυνομικούς κατευθυνόμενοι προς την παραλίμνια περιοχή, αλλά σε μικρότερη έκταση από ό,τι στην αρχή. Οι κινήσεις αυτές των αναρχικών προκλήθηκαν από τον θάνατο του 15χρονου στην Αθήνα.


 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα