Προβλήματα από την κακοκαιρία στρην Κρήτη

Προβλήματα δημιούργησαν οι σημερινές ραγδαίες βροχοπτώσεις σε περιοχές του Ηρακλείου και Λασιθίου και ιδιαίτερα στις νότιες παραλιακές περιοχές τους. Οι βροχές που έπεσαν στην Ιεράπετρα, τη Βιάννο, το Ζαρό και άλλους δήμους ανατολικά ήταν καταρρακτώδεις.

Στην Ιεράπετρα κινητοποιήθηκε κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και εθελοντές Σαμαρείτες για τον εντοπισμό οδηγού και οχήματος 4χ4 που δύο πολίτες είδαν να παρασέρνεται από ρέμα στο Στόμιο. Τελικά ο νεαρός οδηγός του αυτοκινήτου εντοπίστηκε σώος λίγες ώρες αργότερα, αφού μπόρεσε να βγει από αυτό πριν παραδοθεί στο έλεος του φουσκωμένου από τη βροχή ρέματος.

Δύσκολο έργο συνολικά είχε να φέρει σε πέρας η Πυροσβεστική Υπηρεσία που δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για απάντηση υδάτων. Εννέα οχήματα της έσπευσαν στην Ιεράπετρα από Ηράκλειο και Λασίθι για να αντιμετωπίσουν τις πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα .

Στο Ζαρό του Ηρακλείου οι βροχές ήταν καταρρακτώδεις εναλλασσόμενες με χαλαζόπτωση προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στις συγκοινωνίες. Τέσσερις κτηνοτρόφοι αποκλείστηκαν στα ποιμνιοστάσιά τους στα οποία η πρόσβαση ήταν αδύνατη .

Στη Βιάννο υπερχείλισαν οι ποταμοί στην Ψαρή Φοράδα και την Άρβη μετατρέποντας τις περιοχές αυτές, καθώς επίσης τον Κερατόκαμπο και το Δέρματο, σε λίμνες. Κι εκεί το νερό που έπεσε κατέκλεισε σπίτια, καταστήματα και θερμοκήπια σε όλη την παραλιακή ζώνη κινητοποιώντας Αρχές και πολίτες.

Το ακριβές μέγεθος των καταστροφών που προκάλεσαν στο οδικό δίκτυο, σπίτια, επιχειρήσεις και καλλιέργειες οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις αναμένεται να εκτιμηθεί αφού τα καιρικά φαινόμενα υποχωρήσουν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα