Διαμαρτυρία φιλόζωων στα Χανιά

Φιλόζωοι πήραν τα κατοικίδιά τους και συγκεντρώθηκαν, χθες το απόγευμα, στη Δημοτική Αγορά Χανίων για να διαμαρτυρηθούν για τα αλλεπάλληλα κρούσματα κακοποίησης ζώων. Στην πρόσκληση που απέστειλε ο φιλοζωικός σύλλογος Χανίων «Προστασία των ζώων» προς όλους τους Χανιώτες, που είναι αντίθετοι σε κάθε μορφή βίας, αναφερόταν καθαρά: «Οποιος επιθυμεί μπορεί να έρθει με το κατοικίδιό του».

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα συχνά αποτρόπαια περιστατικά κακοποίησης ζώων, τόσο στην Κρήτη όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Παράλληλα, ο σύλλογος απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Τουριστικής Ανάπτυξης, Εσωτερικών και Εξωτερικών ζητώντας τους να λάβουν αυστηρά μέτρα προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των ζώων.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής: «Το θέμα της κακοποίησης κατοικίδιων παίρνει τεράστιες διαστάσεις ανεξέλεγκτης βίας. Παρακαλούμε, φροντίστε εσείς προσωπικά να βγούμε όλοι μας από την απάθεια και τη χειμερία νάρκη στην οποία βρισκόμαστε και ουδόλως μας τιμά ως πολιτισμένη χώρα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα