Επικηρύχθηκε το ανθρωπόμορφο κτήνος στα Χανιά

Με το ποσό των 3.000 ευρώ έχει επικηρυχτεί στην Κρήτη το «ανθρωπόμορφο κτήνος» που αποφάσισε να επιβεβαιώσει τον... ανδρισμό του θανατώνοντας με φρικιαστικό τρόπο ένα ανυπεράσπιστο σκυλί.

Η πρωτοφανής αγριότητας κτηνωδία συνέβη στο χωριό Ροδωπού του δήμου Χανίων και έχει προκαλέσει την οργή των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, που δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν στα ίχνη του -χωρίς αμφιβολία- ψυχικά διαταραγμένου δράστη.

Το σκυλί βρέθηκε την Τρίτη από κάποιον περαστικό οδηγό που δεν πίστευε στα μάτια του όταν το αντίκρισε νεκρό στη μέση του δρόμου μέσα σε λίμνη αίματος. Ο δράστης είχε δέσει σφικτά με χοντρό σύρμα τα πίσω πόδια του άτυχου ζώου και το είχε σύρει με το αυτοκίνητό του αναπτύσσοντας μάλιστα μεγάλη ταχύτητα και διανύοντας πολλά χιλιόμετρα, αφού το σκυλί βρέθηκε με το κεφάλι του διαλυμένο, ενώ έφερε πολύ βαριές πληγές σε όλο το σώμα και το δέρμα του είχε... εξαφανιστεί.

Η κινητοποίηση των ευαισθητοποιημένων πολιτών των Χανίων ήταν άμεση, ενώ η εισαγγελέας υπηρεσίας που ενημερώθηκε σχετικά από την κ. Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η προστασία των ζώων», ζήτησε τη συλλογή στοιχείων που θα οδηγήσουν στα ίχνη του δράστη. Μάλιστα, με τη βοήθεια χορηγών συγκεντρώθηκε το ποσό των 3.000 ευρώ που θα δοθεί σε όποιον προσφέρει πληροφορίες και στοιχεία σχετικά με την άγρια δολοφονία.

Μιλώντας στην «Espresso» η κ. Μπομπολάκη τόνισε πως είναι αποφασισμένη να δώσει έκταση στο θέμα και να φτάσει στην Ευρωπαϊκή Ενωση. «Αγριότητα τέτοιας έκτασης δεν μπορεί να εξηγηθεί με λογικό τρόπο. Ο δράστης είναι άκρως επικίνδυνος, αφού μπορεί να επαναλάβει την πράξη του στον γείτονά του, στη γυναίκα του ή στο παιδί του. Ειλικρινά, όταν είδαμε το ζώο σε αυτή την κατάσταση κοντέψαμε να λιποθυμήσουμε. Τα Χανιά έχουν ξεσηκωθεί και θα οργανώσουμε φιλοζωικές συγκεντρώσεις γιατί το κακό έχει παραγίνει».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα