Στην φυλακή για χρέος 1.200 ευρώ στο Δημόσιο

Τρία αξέχαστα βράδια στο κρατητήριο πέρασε ένας κάτοικος του Ηρακλείου Κρήτης που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, επειδή υπέπεσε στο... βαρύτατο αδίκημα να αμελήσει ένας χρέος ύψους 1.200 ευρώ προς το Δημόσιο!

Η απίστευτη περιπέτεια του μεσήλικα Ηρακλειώτη ξεκίνησε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής όταν συνελήφθη από άνδρες της αστυνομίας που τον οδήγησαν στα κρατητήρια ενημερώνοντάς τον ότι υπήρχε μια παλιά οικονομική εκκρεμότητα προς το Δημόσιο που δεν είχε καλυφθεί. Ο άτυχος άνδρας, που πάσχει από σοβαρό πρόβλημα σακχάρου και που λίγες μέρες νωρίτερα είχε νοσηλευτεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου αφού ήταν σε άσχημη κατάσταση, μίλησε στους αστυνομικούς για το πρόβλημά του και τους ζήτησε να πληρώσει επιτόπου το ποσό ώστε να αποφύγει την ταλαιπωρία που ενδεχομένως να επιδείνωνε την κατάσταση της υγείας του.

Ωστόσο, αυτό δεν κατέστη δυνατό κι έτσι βρέθηκε... κλειδαμπαρωμένος σ’ ένα άθλιο κελί με μόλις δώδεκα κρεβάτια και συνολικά εξήντα πέντε κρατούμενους, άνδρες και γυναίκες. Την αμέσως επόμενη μέρα και αφού μαθεύτηκε η υπόθεση έγινε δυναμική παρέμβαση από το Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου, που κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να πληρώσει το χρέος και να δώσει τέλος στην περιπέτεια του μεσήλικα Ηρακλειώτη, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Μάλιστα, το περασμένο Σάββατο και ενώ ο «έγκλειστος οφειλέτης» είχε ήδη περάσει μια νύχτα στο κελί, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Καλογερόπουλο, τον επισκέφτηκε στα κρατητήρια και προσπάθησαν ξανά να δώσουν τέλος στην ταλαιπωρία του, αλλά για μια ακόμη φορά οι εκκλήσεις τους έπεσαν στο κενό. Ετσι, το πρωί της περασμένης Δευτέρας η οικογένεια του άτυχου άνδρα πλήρωσε την οφειλή και ο κρατούμενος, που βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, κατάφερε επιτέλους να επιστρέψει σπίτι του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα