Ληστεία χρηματαποστολής των ΕΛΤΑ στα Χανιά

Το περιστατικό συνέβη νωρίς το πρωί όταν θωρακισμένο όχημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων βρισκόταν στην Εθνική Οδό Χανίων -Ρεθύμνου.

Κοντά στο 32ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού το αυτοκίνητο των ΕΛΤΑ εμβόλισαν δύο φορτηγά αυτοκίνητα, στα οποία επέβαιναν συνολικά 4 άτομα και τα οποία είχαν κλέψει από μάντρα οικοδομικών υλικών οι δράστες της ληστείας.

Το αυτοκίνητο των ταχυδρομείων ακινητοποιήθηκε και μέσα από τα δύο φορτηγά βγήκαν 4 άτομα που φορούσαν κουκούλες και κρατούσαν όπλα.

Ανάγκασαν τον οδηγό της χρηματαποστολής και τον συνοδηγό να βγουν έξω από το όχημα πυροβολώντας προς το μέρος του οδηγού τον όποιο και τραυμάτισαν ελαφρά στο πόδι.

Πήραν τα χρήματα που βρήκαν και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε άλλο αυτοκίνητο που τους περίμενε στο σημείο και το όποιο επίσης ήταν κλεμμένο και έγιναν άφαντοι προς την περιοχή του Αποκόρωνα.

Το όχημα αυτό βρέθηκε λίγο αργότερα καμμένο κοντά στην περιοχή του χωριού Βαφές. Οι δράστες της ληστείας εκτιμάται πως το έκαψαν για να σβήσουν κάθε ίχνος που θα οδηγούσε τις αρχές στον εντοπισμό τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στα ΕΛΤΑ νομού Χανίων Δημητρη Κορναράκη οι δράστες απέσπασαν το ποσό των 170.000 ευρώ που προοριζόταν για την πληρωμή συντάξεων κατοίκων ορεινών χωριών του Αποκορώνου και του Ρεθύμνου, ενώ στην χρηματαποστολή υπήρχε ακόμα ποσό 70.000 ευρώ το οποίο όμως δεν βρήκαν οι δράστες της ληστείας.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών με συνεχείς έρευνες και μπλόκα σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα