Μεγάλη φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης στο Ηράκλειο

Σημαντικό χτύπημα στους καλλιεργητές ινδικής κάνναβης πέτυχε η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων Κρήτης, με τη συνεργασία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, με τον εντοπισμό φυτείας 757 δενδρυλλίων κάνναβης και την εκρίζωση τους στην περιοχή της Βιάννου.

Τη «συγκομιδή» των δενδρυλλίων, ύψους από δέκα εκατοστά έως ένα μέτρο και εξήντα εκατοστά, παρουσίασε σήμερα ο προϊστάμενος της ΥΠΕΕ Κρήτης, Μιχάλης Αναστασάκης, που συνέπεσε την πρώτη Ιουλίου να αναλάβει την προεδρία του συντονιστικού οργάνου κατά των ναρκωτικών, το οποίο έχουν συστήσει συναρμόδιες, με τους ελέγχους σε επίπεδο Κρήτης, υπηρεσίες.

Όπως περιέγραψε ο κ Αναστασάκης, τα δενδρύλλια εντοπίστηκαν μετά από αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στην ΥΠΕΕ κι εκείνο που αρχικά εντυπωσίασε ήταν ο τρόπος καλλιέργειας τους.

Η φυτεία βρισκόταν σε υψόμετρο 800 μέτρων, σε ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή, περιφραγμένη και με φυσική κάλυψη από πεύκα, τα οποία είχαν κοπεί σε σημεία τους για να επιτρέπουν στον ήλιο να εισχωρεί και να βοηθά στην ανάπτυξη της κάνναβης αφήνοντας όμως άθικτα τα πολύ ψηλά κλαδιά τους για να μην εντοπίζεται η φυτεία από ελικόπτερα.

Στο σημείο οι καλλιεργητές είχαν μεταφέρει λιπάσματα, κοπριά και νερό ενώ είχαν στήσει και σκηνή για την διαμονή τους .

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα