Βόμβα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στα Χανιά

Βόμβα του Β' παγκοσμίου πολέμου βρέθηκε το μεσημέρι στην πλατεία Δικαστηρίων, στα Χανιά, κατά τη διάρκεια έργων εκσκαφής για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης. Η περιοχή αποκλείσθηκε και κλήθηκε πυροτεχνουργός του στρατού, ο οποίος απενεργοποίησε τα επικίνδυνα μέρη της, ώστε να τη μεταφέρει με ασφάλεια και να την εξουδετερώσει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Σύμφωνα με τον εργολάβο του έργου, «ο εκσκαφέας σκάλωσε πάνω σε ένα σκληρό αντικείμενο, που αρχικά θεωρήθηκε ότι ήταν πέτρα. Όταν έγινε αντιληπτό ότι επρόκειτο για βόμβα, ενημερώθηκε αμέσως η αστυνομία κι εκείνη, με τη σειρά της, ειδοποίησε πυροτεχνουργό του στρατού».

Ο πυροτεχνουργός, με προσεκτικές κινήσεις απενεργοποίησε μέρη της βόμβας, τα οποία την καθιστούσαν άκρως επικίνδυνη. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ήταν σε ετοιμότητα, ενώ η αστυνομία απομάκρυνε τον κόσμο, που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο. Η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε και σε λίγα λεπτά, η βόμβα είχε απομακρυνθεί.

«Πρόκειται για βόμβα της κατοχικής περιόδου, διακοσίων λιμπρών περίπου, την οποία είχε ρίξει πολεμικό αεροσκάφος. Η εξουδετέρωση των μηχανικών τμημάτων, που παραμένουν ενεργά, είναι το πιο δύσκολο στάδιο της διαδικασίας», δήλωσε ο πυροτεχνουργός.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα