Ένταση στο λιμάνι του Ηρακλείου μεταξύ αγροτών και ιδιοκτητών φορτηγών

Ένταση στο λιμάνι του Ηρακλείου μεταξύ αγροτών και ιδιοκτητών φορτηγών - 20 νταλίκες με ευπαθή αγροτικά προϊόντα φορτώθηκαν στο πλοίο «Φαιστός Παλάς»

Φορτώθηκαν λίγο μετά τις 9 το βράδυ στο πλοίο «Φαιστός Παλάς» περίπου 20 νταλίκες με ευπαθή αγροτικά προϊόντα από την Ιεράπετρα και τη Μεσαρά προκειμένου να μεταφερθούν εκτός Κρήτης.

Νωρίτερα είχαν σημειωθεί επεισόδια και ένταση στην είσοδο του λιμανιού του Ηρακλείου μεταξύ αγροτών και ιδιοκτητών φορτηγών, καθώς οι τελευταίοι προσπάθησαν να μην εισέλθουν στο λιμάνι και φορτωθούν στα πλοία οι νταλίκες, που ήταν φορτωμένες με ευπαθή αγροτικά προϊόντα και τις οποίες συνόδευαν αγρότες με τα ΙΧ αυτοκίνητα τους.

Οι οδηγοί φορτηγών κατά τους αγροτοσυνδικαλιστές αναίρεσαν τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί προκειμένου να μεταφέρουν 30 αυτοκίνητα με πρώιμα κηπευτικά από την Παρασκευή το βράδυ.

Από τις 6:30 το απόγευμα γινόταν συνεχείς διαπραγματεύσεις για να βρεθεί κάποια λύση και αφού παρά τις προσπάθειες αυτό δεν ήταν φαινόταν εφικτό οι αγρότες βλέποντας τα προϊόντα τους να κινδυνεύουν να πεταχθούν στις χωματερές από την απεργία επιχείρησαν να ανοίξουν την είσοδο.

Τότε σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ των αγροτών και των ιδιοκτητών φορτηγών, ενώ δυο φορτηγά κατάφεραν να περάσουν και να προχωρήσουν προς το πλοίο των Μινωικών. Στη συνέχεια και τα υπόλοιπα φορτηγά που βρισκόταν στην προβλήτα κινήθηκαν προς το πλοίο και φορτώθηκαν κανονικά στο Φαιστός Παλάς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα