Ηλεκτρονικά περίπτερα, Info Kiosk στα Χανιά

Περισσότερο προσβάσιμη στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες γίνεται η πόλη των Χανίων, καθώς ο δήμος εγκαθιστά σε τέσσερα σημεία της πόλης ισάριθμους σταθμούς πληροφόρησης- ηλεκτρονικά περίπτερα.

Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό σύστημα περιήγησης που θα γίνεται από εξωτερικούς σταθμούς πληροφόρησης - Info Kiosk.

Οι τέσσερις σταθμοί είναι ουσιαστικά ένα ηλεκτρονικό περίπτερο, το οποίο προβάλλει βίντεο και εικόνες που σχετίζονται με την ιστορία, την παράδοση και τον πολιτισμό των Χανίων, ενώ δίνονται και χρηστικές πληροφορίες στους πολίτες. Ο χρήστης έχει ακόμα τη δυνατότητα να περιηγηθεί ηλεκτρονικά στα Χανιά.

Τα τέσσερα περίπτερα θα τοποθετηθούν στην πλατεία της δημοτικής αγοράς, στην πλατεία Κατεχάκη, στο Μεγάλο Αρσενάλι, καθώς και έξω από το ναό του Αγίου Ρόκου στην περιοχή της Σπλάντζιας.

Τα ηλεκτρονικά περίπτερα τοποθετήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση info kiosk - Ανάπτυξη Ηλεκτρονικού Συστήματος Περιήγησης». Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Γ' ΚΠΣ στο πλαίσιο του μέτρου 4.4 «ολοκληρωμένες παρεμβάσεις αστικής ανάπτυξης σε τοπικές ζώνες μικρής κλίμακας» του ΠΕΠ Κρήτης 2000-2006, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους και υλοποιείται από τη Δημοτική Πολιτιστική Επιχείρηση Χανίων
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα