Ο δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης σταμάτησε την απεργία πείνας

Κατάληψη της παραλίας του Αγίου Κοσμά πραγματοποίησαν το πρωί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και κοινωνικοί φορείς ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του δήμου Ελληνικού για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες.

Οι πολίτες εφοδιασμένοι με εργαλεία έσπασαν τα κάγκελα περίφραξης της παραλίας και επέτρεψαν την ελεύθερη είσοδο στους παρευρισκόμενους κάτω από το βλέμμα αστυνομικών δυνάμεων. Ο δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης μετά από αυτή την κίνηση σταμάτησε την απεργία πείνας (24η μέρα σήμερα) και δήλωσε έτοιμος εκ μέρους της δημοτικής αρχής, να αναλάβει την ευθύνη και τη συντήρηση της παραλίας.

"Κερδίσαμε τη μάχη" είπε χαρακτηριστικά, "και από αύριο οι πολίτες θα έρχονται ελεύθερα στην παραλία.

Στην κινητοποίηση μετείχαν ο Μανώλης Γλέζος, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, οι βουλευτές Π. Λαφαζάνης(ΣΥΝ), και Βέρα Νικολαϊδου (ΚΚΕ), στελέχη του ΣΥΝ, Α. Τσίπρας, Π. Τριγάζης, Δ. Στρατούλης, καθώς και πολλοί δήμαρχοι.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αλαβάνος τόνισε ότι "μέχρι τώρα οι παραλίες ανήκαν στους βασιλιάδες της νύχτας με τη στήριξη και της σημερινής και των παλαιότερων κυβερνήσεων και παρά το γεγονός ότι υπήρχε αντίθετη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Σήμερα ο δήμος Ελληνικού και οι πολίτες εφαρμόζουν το Σύνταγμα, δηλαδή το δικαίωμα για ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στον αιγιαλό. Ο ΣΥΝ είναι παρών και στηρίζει με όλη του την καρδιά αυτή την κινητοποίηση που ανοίγει πια μια νέα εποχή για την Αττική".

πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα