Ενιαίο εισιτήριο για τα μέσα μεταφοράς από 1η Μαϊου

Καταργούνται όλα τα μεμονωμένα εισιτήρια μίας χρήσης και καθιερώνεται ενιαίο εισιτήριο κόστους 0,80 ευρώ για όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, με δυνατότητα πολλαπλής χρήσης του σε όλα τα συγκοινωνιακά μέσα της Αθήνας για μιάμιση ώρα. Το ενιαίο εισιτήριο, που από τον Ιανουάριο του 2009 θα αυξηθεί σε 1 ευρώ, είναι ο προπομπός του νέου αυτόματου συστήματος συλλογής κομίστρου.

Η νέα τιμολογιακή πολιτική θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1η Μαΐου, με εξαίρεση τις ετήσιες κάρτες οι οποίες θα αρχίσουν να ισχύουν από 1η Ιανουαρίου 2009, επειδή έχει ήδη γίνει η προμήθειά τους από το κοινό στις αρχές του 2008.

Από το ερχόμενο καλοκαίρι οι επιβάτες, διαθέτοντας μια ενιαία επαναφορτιζόμενη κάρτα, θα μπορούν προαγοράζοντας να «φορτώνουν» στην κάρτα και εν συνεχεία να «ακυρώνουν» με την κάρτα τους μονάδες για τις μετακινήσεις τους με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας.
Στο ίδιο σύστημα αυτόματης συλλογής κομίστρου από το 2009 θα αρχίζει να εφαρμόζεται και το «έξυπνο εισιτήριο», το οποίο με ηλεκτρονικό τρόπο θα δίνει τη δυνατότητα οι επιβάτες να χρεώνονται στην κάρτα τους κόμιστρο ανάλογα με την απόσταση που θα διανύουν με τα συγκοινωνιακά μέσα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα