Συναυλία Coldplay: Έτοιμη η εξέδρα στο ΟΑΚΑ

Συναυλία Coldplay: Έτοιμη η εξέδρα στο ΟΑΚΑ

Με ρυθμούς προετοιμασίας για δύο από τις μεγαλύτερες συναυλίες του φετινού καλοκαιριού κινείται το ΟΑΚΑ, όπου οι Coldplay θα εμφανιστούν το Σάββατο και την Κυριακή - ανήμερα των Ευρωεκλογών.

Ήδη στο ΟΑΚΑ έχει στηθεί η μεγάλη σκηνή στο ΟΑΚΑ, ενώ το πάρκινγκ του Ολυμπιακού Συγκροτήματος έχει κατακλυστεί από περισσότερα από 27 τεραστίων διαστάσεων φορτηγά που μεταφέρουν όλα τα αναγκαία για το σόου του βρετανικού συγκροτήματος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι πόρτες του χώρου θα ανοίξουν στις 17:00, με την Αντωνία Καούρη να εμφανίζεται στις 19:00 και τη Maisie Peters στις 20:00. Οι Coldplay αναμένονται επί σκηνής στις 21:15.

Το σόου των Coldplay είναι μία υπερπαραγωγή που ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο για δεύτερη χρονιά. Οι δύο συναυλίες στην Αθήνα έγιναν αμέσως sold-out από όταν άρχισε η προπώληση. 

Οι Coldplay, τη Δευτέρα, ανακοίνωσαν ότι μείωσαν το αποτύπωμα άνθρακα της περιοδείας τους κατά 59% σε σύγκριση με την προηγούμενη παγκόσμια περιοδεία τους.

Το επίτευγμά τους αυτό επιτεύχθηκε, χάρη στην αξιοποίηση κάποιων δημιουργικών μεθόδων, μεταξύ των οποίων είναι οι ειδικές πίστες χορού που επιτρέπουν στους θαυμαστές τους να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια, τα ανακυκλώσιμα βραχιολάκια LED και τα ταξίδια του συγκροτήματος με το τρένο – όπου αυτό είναι εφικτό.

Το 2021 το συγκρότημα ανακοίνωσε για πρώτη φορά ένα σχέδιο 12 σημείων για τη μείωση των εκπομπών ρύπων κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, δύο χρόνια αφότου ο frontman Chris Martin υποσχέθηκε να μην περιοδεύσει ξανά εκτός και αν γίνει με βιώσιμο τρόπο και με «θετικό αντίκτυπο». Η υπόσχεση του συγκροτήματος για την παγκόσμια περιοδεία Music of the Spheres, που ξεκίνησε το 2022, ήταν να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα από την παραγωγή σόου, τις μεταφορές, τα ταξίδια μπάντας και πληρώματος κατά «τουλάχιστον 50%».

Δύο χρόνια αργότερα, το συγκρότημα λέει ότι έχει ξεπεράσει αυτόν τον αριθμό – με τη βοήθεια των θαυμαστών του. «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι ήρθαν σε μια από τις συναυλίες μας και βοήθησαν στη φόρτιση των μπαταριών του σόου με τα ηλεκτρικά ποδήλατα και τις ειδικές πίστες χορού», ανέφεραν σε μια δήλωση στον ιστότοπό τους.

Πηγή: lifo.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα