Γιατί τα κόκκινα ρούχα μπορούν να κάνουν καλύτερο το ταξίδι με το αεροπλάνο

Γιατί τα κόκκινα ρούχα μπορούν να κάνουν καλύτερο το ταξίδι με το αεροπλάνο

Το να ξεχωρίζεις με τον λάθος τρόπο στο αεροδρόμιο θα σε βάλει σίγουρα σε μπελάδες. Πριν κάθε έλεγχο αποσκευών καλό είναι να έχουμε ξυρίσει το ατημέλητο μούσι μας, να ντυνόμαστε επιμελημένα και να δείχνουμε αδιάφορα χαλαροί. Καλώς ή κακώς, τα στερεότυπα είναι στερεότυπα.

Μπορούμε όμως να ξεχωρίζουμε και με θετικό τρόπο, τόσο κατά την επιβίβαση αλλά και την πτήση μας, όπως πληροφορούν ειδικοί μέσω της Sun, και συγκεκριμένα η επιλογή γκαρνταρόμπας μπορεί να μας εξασφαλίσει καλύτερη μεταχείριση.

Σαν γαλαζοαίματοι

Η ειδικός Stephanie Lee είπε στο Μέσο πως το να φοράμε κόκκινα ρούχα κατά την πτήση μάς κάνει να ξεχωρίζουμε, και έτσι να γινόμαστε επίκεντρο της προσοχής και της φροντίδας του προσωπικού.

«Οι αεροσυνοδοί μπορεί υποσυνείδητα να αντιλαμβάνονται τους επιβάτες που φορούν κόκκινα ρούχα ως πιο σημαντικούς ή υψηλότερου στάτους, οδηγώντας σε μία καλύτερη εμπειρία εξυπηρέτησης».

«Έτσι, εάν θέλετε να λάβετε κορυφαία περιποίηση κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας, σκεφτείτε να συμπεριλάβετε το κόκκινο στο σύνολό σας», πρόσθεσε. 

Κόκκινο του πάθους
 
Μελέτες έχουν ονομάσει το φαινόμενο αυτό «The Red Dress Effect», όπου το χρώμα έχει συνδεθεί με αυξημένη έλξη και επιθυμία, ειδικά στα ραντεβού, όπως γράφει το Psychology Today.

Eιδικότερα, φαίνεται πως γύρω από το κόκκινο χρώμα περιστρέφονται πολλές αντιλήψεις των ανθρώπων σχετικά με τη σεξουαλική έλξη. Για παράδειγμα, σύμφωνα με το μέσο, έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να φορέσουν ένα κόκκινο σύνολο όταν πιστεύουν ότι θα συναντήσουν ένα ελκυστικό ταίρι.

Αντιστρόφως, πολλές φορές οι άντρες θεωρούν τις γυναίκες που ντύνονται στο κόκκινο ως πιο σεξουαλικά πρόθυμες, αλλά και τις αξιολογούν ως πιο ελκυστικές. 

Πηγή: reader.gr

 
 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα