Οι 10 πιο φιλικές πόλεις της Ευρώπης

Οι 10 πιο φιλικές πόλεις της Ευρώπης

Το top 10 των πιο φιλόξενων πόλεων της Ευρώπης σύμφωνα με τα βραβεία αναγνωστών του Conde Nast Traveller - Στη φετινή λίστα δεν περιλαμβάνεται η Αθήνα.

Καλά τα αξιοθέατα, η αρχιτεκτονική και τα εστιατόρια, αλλά πολλές φορές αυτό που κάνει ένα ταξίδι αξέχαστο είναι οι άνθρωποι που συναντάμε σε κάθε τόπο.

Μια λίστα με τις πιο φιλικές πόλεις της Ευρώπης, σύμφωνα με την ψηφοφορία των ταξιδιωτών στα βραβεία Readers' Choice Awards 2023, δημοσίευσε το Conde Nast Traveller. Ανάμεσα σε άλλα, το κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό ρώτησε τους αναγνώστες πού ένιωσαν περισσότερο ευπρόσδεκτοι και σε ποια πόλη βρήκαν τους πιο φιλόξενους και ευγενικούς κατοίκους. Αυτές είναι οι 10 ευρωπαϊκές πόλεις που ξεχώρισαν.

Σιένα, Ιταλία
   
Η Σιένα είναι γνωστή για τη γοτθική αρχιτεκτονική της, τους ζωντανούς δρόμους και τα υπέροχα κρασιά της. Επίσης, είναι η πιο φιλική πόλη στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα βραβεία του Conde Nast Traveller. Όλοι οι δρόμοι της Σιένα οδηγούν στην πανέμορφη Piazza del Campo, μια πλατεία χτισμένη στη διασταύρωση τριών δρόμων, η οποία είναι το κέντρο της πόλης για αιώνες.

Κορκ, Ιρλανδία
   
Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ιρλανδίας και πρωτεύουσα της ομώνυμης κομητείας, είναι ακόμα πιο φιλική από το Δουβλίνο, σύμφωνα με τους ταξιδιώτες που ψήφισαν στα βραβεία του CNT. Το Κορκ έχει μια ενδιαφέρουσα γαστρονομική σκηνή, πολλά καφέ, γκαλερί, μουσεία και μια εμβληματική αγορά τροφίμων.

Δουβλίνο, Ιρλανδία
   
Το Δουβλίνο είναι μία πόλη νεανική, φιλική και γεμάτη θετική ενέργεια. Είναι καταπράσινο και μπορείς να περιηγηθείς εύκολα και άνετα στην πόλη. Σχεδόν κάθε δρόμος έχει (τουλάχιστον) μια παμπ γεμάτη με ντόπιους και τουρίστες που πίνουν και διασκεδάζουν μαζί.

Ελσίνκι, Φινλανδία
   
Από το ατμοσφαιρικό λιμάνι με τα παγοθραυστικά και τα φεριμπότ που συνδέουν τα νησάκια του αρχιπελάγους έως τα εκπληκτικά art nouveau κτήρια, τις καταπράσινες πλατείες και τις αναγεννημένες γειτονιές, το Ελσίνκι, αν και μικρό στο μέγεθος, κρύβει ενδιαφέρουσες εκπλήξεις.

Βελιγράδι, Σερβία
   
Χτισμένο σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία, στη συμβολή δύο ποταμών, του Δούναβη και του Σάβα, το Βελιγράδι είναι μια πόλη γεμάτη ενέργεια που ακροβατεί ανάμεσα στο παλιό και το καινούργιο. Έχει πανέμορφες πλατείες, μεγάλα πάρκα, πολυσύχναστους πεζόδρομους και υπέροχα κτήρια, έντονη πολιτιστική κίνηση και εναλλακτικά στέκια με χαρακτήρα.

Μάλαγα, Ισπανία
   
Στο νοτιότερο σημείο της Ισπανίας, η Μάλαγα, η πατρίδα του Πικάσο, δελεάζει τους ταξιδιώτες με τις αμμουδιές και τα ζεστά νερά της, την έντονη νυχτερινή ζωή, την πολιτιστική σκηνή και τα ιστορικά μνημεία της.

Σαν Σεμπαστιάν, Ισπανία
   
Αυτή η μικρή παραθαλάσσια πόλη στη Χώρα των Βάσκων έχει αποκτήσει τεράστια φήμη ως γαστρονομικός προορισμός. Το Σαν Σεμπαστιάν διαθέτει ένα γραφικό λιμάνι, φανταστικά εστιατόρια, ξενοδοχεία με καταπληκτική αρχιτεκτονική και μία από τις ομορφότερες αστικές παραλίες της Ευρώπης.

Ντουμπρόβνικ, Κροατία
   
Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco από το 1979, η παλιά πόλη του Ντουμπρόβνικ - μία από τις μεγαλύτερες και πιο καλοδιατηρημένες της Ευρώπης - περιτριγυρίζεται από τείχη μήκους 2 χλμ. Περιπλανηθείτε στα πλακόστρωτα δρομάκια, περπατήστε κατά μήκος των τειχών πόλης και κάντε μια σύντομη εκδρομή με φέρι μέχρι το νησί Lokrum.

Βουκουρέστι, Ρουμανία
   
Το Βουκουρέστι είναι ένας από τους πιο προσιτούς και δημοφιλείς προορισμούς στα Βαλκάνια, αφού θεωρείται οικονομικό και απροσδόκητα όμορφο. Το «Παρίσι της Ανατολής», όπως το αποκαλούν, ξεχωρίζει για τα εντυπωσιακά αξιοθέατα και μνημεία του.

Λιουμπλιάνα, Σλοβενία
   
Nεανική ατμόσφαιρα, ξεχωριστή αρχιτεκτονική, ενδιαφέρουσα πολιτιστική και νυχτερινή ζωή, «πράσινη» κουλτούρα, περιποιημένα πάρκα, αλλά και ένα εκτεταμένο δίκτυο πεζοδρομίων και ποδηλατοδρόμων, συνθέτουν το προφίλ της πρωτεύουσας της Σλοβενίας.

travelgo.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα