Οι δύο ελληνικές παραλίες που μπήκαν στο Top 15 της Ευρώπης

Οι δύο ελληνικές παραλίες που μπήκαν στο Top 15 της Ευρώπης

Τις κορυφαίες ευρωπαϊκές παραλίες για το 2023 παρουσίασε η επίσημη ιστοσελίδα για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη, European Best Destinations (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), συμπεριλαμβάνοντας δύο ελληνικές παραλίες στο Top 15 της Ευρώπης.Ο λόγος για τη Συκιά στη Μήλο που ψηφίστηκε από χιλιάδες ταξιδιώτες στην 11η θέση της κατάταξης και το Κριαρίτσι στη Σιθωνία Χαλκιδικής στη 12η.

Από άγριας ομορφιάς, «κρυφούς» κολπίσκους μέχρι δημοφιλείς χρυσαφένιες αμμουδιές και από παραλίες για ρομαντικές αποδράσεις, οικογενειακές εξορμήσεις ή μοναχικούς ταξιδιώτες, οι επιλογές του European Best Destinations έχουν κάτι για όλους. Η Μήλος, μέσω της Συκιάς, ήταν μαζί με το Κριαρίτσι στη Σιθωνία Χαλκιδικής (12η θέση) οι μόνες ελληνικές διακρίσεις που ψηφίστηκαν από χιλιάδες ταξιδιώτες.

 
Μάγεψαν την Ευρώπη οι παραλίες της Μήλου
Ωστόσο, ακόμα και διεθνή Μέσα Ενημέρωσης εκθειάζουν τις παραλίες της Μήλου, όπως το TravelDudes που σε άρθρο του (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) αναφέρεται εκτενώς στις παραλίες Σαρακίνικο, Παπαφράγκας, Κλέφτικο, Τσιγκράδο, Φυροπόταμος, Φυριπλάκα, Αλογόμαντρα και Λαγκάδα καθώς και στα ψαροχώρια του νησιού (Πλάκα, Κλίμα, Μανδράκια, Άγιος Κωνσταντίνος, Αδάμαντας).

Το συγκεκριμένο Μέσο από το 2004 παρέχει συμβουλές και εμπειρίες ταξιδιωτών βασιζόμενες στις προσωπικές τους εμπερίες.

Παράλληλα, η ισπανική έκδοση του National Geographic τοποθετεί το Σαρακινικό της Μήλου στις καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα