Εναλλακτικοί τουριστικοί προορισμοί για φέτος το καλοκαίρι

Εναλλακτικοί τουριστικοί προορισμοί για φέτος το καλοκαίρι

Ιούνιος πλέον, η ζέστη ήδη χτύπησε κόκκινο και εσείς ψάχνετε μανιωδώς για το πού θα περάσετε φέτος το καλοκαίρι! Και εκεί που λέτε “άντε να πάω σε κανένα νησάκι” συνειδητοποιείτε ότι όλοι το ίδιο έχουν στο μυαλό τους, και μαζί με αυτό, το πήξιμο κάθε χρόνου αρχίζει να ουρλιάζει ξάφνου με όλη την ταλαιπωρία που το συνοδεύει! Κι εκεί ερχόμαστε εμείς να σας σώσουμε! Παρακάτω κάναμε την έρευνά μας και βρήκαμε για εσάς 5 εναλλακτικούς προορισμούς που θα σας γλιτώσουν από το πολύ πήξιμο αλλά και θα σας δώσουν ένα κάτι διαφορετικό βρε αδερφέ! Αλλά προσοχή! Κανείς δεν είπε ότι το εναλλακτικό σημαίνει και όχι καλό! 

1. Ικαρία
Ανακηρυγμένη ώς ένα από τα 5 μέρη στον κόσμο όπου οι άνθρωποι ζουν για περισσότερα χρόνια, τα Blue Zones αν τα έχετε ακούσει, και όχι άδικα! Η Ικαρία φέρει δίκαια τον τίτλο αυτό καθώς η σφαιρική ποιότητα ζωής των κατοίκων της κρύβει το μεγάλο μυστικό της μακροζωίας. Η ομορφιά των φυσικών τοπίων, τα γαλαζοπράσινα νερά με τις εξωτικές παραλίες, εντυπωσιακά δάση και ηλιοβασιλέματα σαν από παραμύθι με τοπικές παραδοσιακές νοστιμιές και ιδιαίτερη φιλοξενία. Όσο και αν προσπαθήσεις, ό,τι και να κάνεις, όλα κυλούν στον δικό τους ρυθμό στην Ικαρία και σύντομα σε παρασύρουν δίχως δεύτερη σκέψη! Γνωστό νησί επίσης για το ζωντανό Ικαριώτικο πανηγύρι, θα νόμιζε κανείς ότι είναι πανάκριβο, αλλά αυτό θα ήταν λάθος! Ένα ενδεικτικό κόστος για ακτοπλοϊκή μετάβαση με επιστροφή και διαμονή σε ξενοδοχείο για 5 νύχτες, ανέρχεται στα €320 συνολικά ! Τα συμπεράσματα δικά σας!

2. Νίσυρος
Άγρια ομορφιά και ιστορία από … προϊστορία! Ο λόγος για το ηφαιστειακό νησί της Νισύρου που βρίσκεται ανάμεσα σε Τήλο, Κω και Αστυπάλαια. Νησί παρθένο σε φυσική ομορφιά που φιλοξενεί άπλετα αρχαία μνημεία και εντυπωσιάζει σε κάθε βήμα. Μικρή σε μέγεθος η Νίσυρος είναι γνωστή για τα γραφικά της χωριά, το ηφαίστειο Στέφανος που προκαλεί δέος και τις πανέμορφες μη οργανωμένες παραλίες που περιβάλλονται από έναν πλούσιο βυθό ιδανικό για όσους αγαπούν την κατάδυση και τις βουτιές. Το Παλαιόκαστρο, το Ηφαιστειολογικό μουσείο, η Πηγή Λουτρών, το κάστρο της Παντονίκης από τον μεσαίωνα! Φτάνοντας στην Νίσυρο θα διαπιστώσετε οτι οι διακοπές αν και απλές θα είναι σίγουρα συναρπαστικές από τα τόσα που θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε. Τα παραδοσιακά πιάτα του νησιού σίγουρα θα σας μείνουν χαραγμένα στην θύμηση αφού τα τοπικά προϊόντα απογειώνουν κάθε γεύση. Όλα αυτά θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ξεκινώντας με ένα ενδεικτικό κόστος €650 που περιλαμβάνει την ακτοπλοϊκή μετάβαση και 5 διανυκτερεύσεις για ένα ζευγάρι. Μικρό νησί, αλλά με τεράστια ομορφιά που σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε αυτό το καλοκαίρι.

3. Κέα ή Τζιά
Είτε Κέα είτε Τζιά, η ομορφιά είναι ίδια! Με μια ώρα μακριά από το Λαύριο, δε θα μπορούσες να βρεις πιο εντυπωσιακό κυκλαδονήσι. Λόγω της απόστασης του πολλοί έχουν την τάση να το αγνοούν σαν καλοκαιρινό προορισμό, παρομοιάζοντάς το περισσότερο με νησί του τριημέρου. Κι όμως η Κέα είναι πολλά περισσότερα από αυτό! Με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, τις παραλίες με γαλάζια σημαία αλλά και με την περιβόητη Γιορτή των Παραμυθιών, οι διακοπές στο νησί μοιάζουν σαν να βγήκαν πραγματικά από παραμύθι. Άπλετα φυσικά μονοπάτια για πεζοπορία, πανέμορφοι ελαιώνες και αμπέλια, κέντρο ευρημάτων από την νεοληθική εποχή και ιδανικό μέρος για καταδύσεις με τα σημαντικά ναυάγια που το περικλείουν, όλα αυτά και ακόμα περισσότερα συνθέτουν μια μοναδική εικόνα αλλά και εμπειρία. Μπορεί άνετα να υπολογίσετε σαν μέση τιμή το ποσό των €480 για 5 νύχτες διαμονής και ακτοπλοϊκά εισιτήρια προς την Κέα για 2 άτομα. όσον αφορά το φαγητό, θα βρείτε από παραδοσιακά ταβερνάκια μέχρι πολυτελή εστιατόρια άπλετου ρομαντισμού. Όλοι μιλούν για την Κέα ή τη Τζιά σαν κάτι συνηθισμένο, αλλά εναλλακτικό σημαίνει κάτι μοναδικό.

4. Σίκινος
Σίκινος, ένα νησί που δεν ακούγεται συχνά ανάμεσα στους συνήθεις καλοκαιρινούς προορισμούς, που όμως μπορεί να σας μαγέψει εξίσου, και ίσως και περισσότερο. Ανάμεσα στα νησιά των Κυκλάδων, η Σίκινος θεωρείται ένα ήσυχο νησία αφού σε σχέση με τα υπόλοιπα, έχει κρατήσει τον αυθεντικό του χαρακτήρα χωρίς να έχει επηρρεαστεί από το “χέρι” του μαζικού τουρισμού. Αυτό φυσικά έχει ως αποτέλεσμα να διατηρεί την  χαρακτηριστική αρχιτεκτονική των γειτονικών του νησιών αλλά και τα παρθένα φυσικά τοπία του κάνοντάς το ακραία γοητευτικό και αγαπητό σε κάθε επισκέπτη. Με λίγους μόνιμους κατοίκους, η υποδοχή είναι πάρα πολύ ζεστή και φιλόξενη, ενώ τα γραφικά δρομάκια του νησιού και ο οικισμός του 15ου αιώνα σας ταξιδεύουν στον χρόνο. Με τα ανέγγιχτα μονοπάτια, φαράγγια, και παραλίες της, η Σίκινος είναι το ιδανικό νησί διακοπών για τους λάτρες της απόλυτης φύσης, ενώ τα παλιά κτίσματα και τα σπίτια που απαρτίζουν το Χωριό θα σας εκπλήξουν. Το Λαογραφικό Μουσείο, οι βυζαντινές εκκλησίες, το οικολογικό οινοποιείο, είναι μόνο μερικά από τα αξιοθέατα του νησιού που για το μέγεθός του, σίγουρα είναι πολύ περισσότερα, ενώ οι τοπικές γεύσεις σίγουρα θα σας γεμίσουν με αίσθημα σπιτικό. Το μέσο συνολικό κόστος για ακτοπλοική μετάβαση και διαμονή για 2 άτομα ενδεικτικά κειμένεται στα €272 και διαμορφώνεται ανάλογα με τις επιλογές σας φυσικά.

5. Λευκάδα
Γαλάζιο από Ιόνιο και παραλίες που όμοιά τους δεν έχετε ξαναδεί! Μοναδική εμπειρία οι διακοπές στην όμορφη Λευκάδα και μάλιστα μόνο 5 ώρες μακρια από την Αθήνα με το αυτοκίνητο. Μπορεί να μιλάμε για νησί αλλά η πλωτή γέφυρα που το συνδέει με την ηπειρωτική χώρα, το κάνει εύκολα προσβάσιμο ανά πάσα ώρα και στιγμή. Η Λευκάδα φημίζεται για τις εξωτικές της παραλίες, για την ποικιλομορφία της αλλά και τις επιλογές που προσφέρει σε διαμονή, φαγητό και διασκέδαση. Ένας προορισμός τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους, καθώς απαντάει σε όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις! Ενδεικτικά το μέσο κόστος διαμονής 5 διανυκτερεύσεων για ένα ζευγάρι ανέρχεται στα €260 ενώ το μέσο κόστος φαγητού σε εστιατόριο και πάλι ενδεικτικά για 2 άτομα είναι στα €40. Από εκεί και πέρα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας θα βρείτε σίγουρα αυτό που θα ικανοποιήσει τους γευστικούς σας κάλυκες αλλά και την όρεξη σας για επιπλέον δραστηριότητες Από παραδοσιακά ταβερνάκια ακούγοντας το κύμα της θάλασσας μέχρι γκουρμέ εστιατόρια, και από απλούς περιπάτους στη φύση μέχρι πτήση παραπέντε και κοκτέιλ με θέα το ηλιοβασίλεμα! Φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσετε να πάρετε το περίφημο σαλάμι Λευκάδας, καθώς οι ντόπιοι θα σας εξηγήσουν ακριβώς τι είναι αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα αλλαντικά.

Οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων προέρχονται από την νέο app κράτησης εισιτηρίων ferryroute.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα