Tips για να ετοιμάσεις τη βαλίτσα των διακοπών σου με ευκολία

Tips για να ετοιμάσεις τη βαλίτσα των διακοπών σου με ευκολία

Οι καλοκαιρινές διακοπές πλησιάζουν, μαζί τους και η στιγμή που θα χρειαστεί να πακετάρεις τη βαλίτσα σου με όλα τα απαραίτητα! Ίσως ανυπομονείς για τη στιγμή που θα βρεθείς σε μία παραλία, χαλαρώνοντας κάτω από τον ήλιο, όμως μάλλον δεν ανυπομονείς για τη στιγμή που θα πρέπει να καταφέρεις να χωρέσεις στη βαλίτσα σου όλα όσα θέλεις να πάρεις μαζί σου. 

Μην ανησυχείς όμως, λύσεις υπάρχουν και μάλιστα πολλές και εμείς τις μοιραζόμαστε μαζί σου παρακάτω! 

Σκέψου τι δραστηριότητες θα κάνεις
Ένα από τα πράγματα που θα πρέπει να σκεφτείς πριν καν ξεκινήσεις να πακετάρεις είναι τί δραστηριότητες θα κάνεις στις διακοπές σου. Έτσι, θα αποφύγεις να πακετάρεις ρούχα και αξεσουάρ που δεν θα φορέσεις καν τελικά! Για παράδειγμα, αν σχεδιάζεις να κάνεις δραστηριότητες σε εξωτερικό χώρο, όπως περπάτημα, ορειβασία ή κάποια δραστηριότητα στη φύση, θα πρέπει οπωσδήποτε να έχεις μαζί σου ένα ζευγάρι άνετα αθλητικά παπούτσια, αθλητικά ρούχα, γυαλιά, καπέλο και αντηλιακό. Αν από την άλλη σκοπεύεις να περνάς όλη σου τη μέρα στην παραλία και να κάνεις βόλτες στα σοκάκια του νησιού, τότε δεν θα πρέπει να ξεχάσεις την πετσέτα παραλίας σου, μερικά ανδρικά ή γυναικεία μαγιό, και αέρινα ρούχα!

Διάλεξε τα αξεσουάρ σου στρατηγικά
Τα αξεσουάρ μπορούν να μεταμορφώσουν ακόμα και την πιο απλή εμφάνιση, δίνοντας μία προσωπική πινελιά σε κάθε look. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να πάρεις μαζί σου μερικά προσεκτικά επιλεγμένα κομμάτια που να μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους και να ταιριάζουν με όλα τα ρούχα που θα πακετάρεις! Επειδή είναι πολύ εύκολο να πάρεις μαζί σου περισσότερα αξεσουάρ από όσα χρειάζεσαι, καλό είναι να τα περιορίσεις σε δύο ζευγάρια σκουλαρίκια, ένα κολιέ, ένα καπέλο, ένα φουλάρι και δύο τσάντες. Μπορεί να σου φαίνονται λίγα, όμως είναι αρκετά και μπορούν να φορεθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους!

Φτιάξε μια αναλυτική λίστα
Αφού σκεφτείς ποιά είναι αυτά τα πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να μπουν στη βαλίτσα σου, το επόμενο βήμα είναι να τα καταγράψεις και να ξεκινήσεις σιγά-σιγά να φτιάχνεις μια λίστα. Η οργάνωση είναι το κλειδί όσον αφορά στο πακετάρισμα, γι’ αυτό θα πρέπει να δημιουργήσεις μία λεπτομερή και αναλυτική λίστα, η οποία να περιλαμβάνει ακόμα και τα πιο φαινομενικά ασήμαντα πράγματα. Φυσικά, η λίστα αυτή δεν θα πρέπει να έχει μόνο τα ρούχα και τα αξεσουάρ σου, αλλά και ηλεκτρονικές συσκευές, φάρμακα και όλα όσα σου είναι απαραίτητα στην καθημερινότητά σου!

Οργάνωσε σωστά τη βαλίτσα σου
Η σωστή οργάνωση είναι το παν όταν πακετάρεις! Οπότε, θα πρέπει να κάνεις οτιδήποτε περνάει από το χέρι σου προκειμένου η βαλίτσα σου να είναι όσο πιο οργανωμένη γίνεται. Οι θήκες οργάνωσης βαλίτσας είναι ο ιδανικός τρόπος για να οργανώσεις τη βαλίτσα σου, αφού σου επιτρέπουν να χωρίσεις όλα όσα πακετάρεις ανά είδος. Οπότε, μπορείς για παράδειγμα στη μία θήκη να βάλεις τις μπλούζες, στην άλλη τα παντελόνια κοκ. Έτσι, θα σου είναι πολύ εύκολο να βρεις αυτό που ψάχνεις, χωρίς να χρειαστεί να ξεπακετάρεις όλη τη βαλίτσα.  Επιπλέον, καλό είναι να έχεις ξεχωριστές θήκες για τα αξεσουάρ σου, αλλά και μία τσάντα για τα άπλυτα. 

Μην ξεχάσεις τα απαραίτητα
Το σωστό πακετάρισμα της βαλίτσας σου μπορεί να σε απορροφήσει τόσο που να ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου τα απαραίτητα και να το συνειδητοποιήσεις μόνο αφού φτάσεις τελικά στον προορισμό σου. Οπότε μην τα αφήσεις για τελευταία στιγμή! Πριν καν ξεκινήσεις να πακετάρεις βάλε στην τσάντα που θα πάρεις μαζί σου το διαβατήριό σου, τα φάρμακά σου, το φορτιστή σου, καθώς και τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα. Καλό είναι μάλιστα να έχεις μαζί σου φωτοτυπίες από τα τελευταία, καθώς και ηλεκτρονικά αντίγραφα, ώστε να τα βρίσκεις εύκολα όταν τα χρειάζεσαι!

Εφαρμόζοντας τα tips που σου δώσαμε, μπορείς πολύ εύκολα να οργανώσεις τη βαλίτσα των διακοπών σου, χωρίς να πακετάρεις περιττά πράγματα, αλλά ούτε και να ξεχάσεις τα απαραίτητα. Έτσι, φτάνοντας στον προορισμό σου, το μόνο που θα έχεις να κάνεις θα είναι να απολαύσεις τις διακοπές σου!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα