Η Κοινωνία του Χιονιού: Η νέα ταινία του Netflix θα στοιχειώσει τα όνειρά σας – Είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία

Η Κοινωνία του Χιονιού: Η νέα ταινία του Netflix θα στοιχειώσει τα όνειρά σας – Είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία

Το Netflix έδωσε στην δημοσιότητα ένα νέο τρέιλερ για ένα ανατριχιαστικό επερχόμενο θρίλερ επιβίωσης. Το βάναυσα ασυμβίβαστο «Society of the Snow» (Η Κοινωνία του Χιονιού), το οποίο κατέχει βαθμολογία 95% στο Rotten Tomatoes και θα εκπροσωπήσει την Ισπανία στην κούρσα των Όσκαρ 2024, είναι ήδη μία από πιο αναμενόμενες ταινίες που θα έρθουν στο Netflix το 2014.

Η τελευταία ταινία του Ισπανού σκηνοθέτη, J.A. Bayona (The Impossible, The Orphanage), η «Κοινωνία του Χιονιού» βασίζεται στη συγκλονιστική αληθινή ιστορία της αεροπορικής καταστροφής των Άνδεων της Ουρουγουάης το 1972. Αφού ένα αεροπλάνο που ναυλώθηκε για να μεταφέρει μια ομάδα ράγκμπι της Ουρουγουάης στη Χιλή συντρίβεται στην καρδιά των Άνδεων, τα επιζώντα μέλη μένουν εγκλωβισμένα στην παγωμένη ερημιά για μήνες και πρέπει να καταφύγουν σε ακραία μέτρα για να έχουν ελπίδα να επιβιώσουν σε ένα από τα πιο εχθρικά και απρόσιτα περιβάλλοντα του πλανήτη.

Η Κοινωνία του Χιονιού: Δείτε το τρέιλερ της ταινίας

Αυτό που κάνει την ταινία του Ισπανού σκηνοθέτη να ξεχωρίζει, ακόμη και ανάμεσα σε θρίλερ επιβίωσης εμπνευσμένα από την πραγματική ζωή, είναι η προσπάθεια που καταβάλλει για να βάλει τους θεατές στη θέση των επιζώντων. Οι βραβευμένοι με Όσκαρ μακιγιέρ του Λαβύρινθου του Πάνα (Pan’s Labyrinth), David Martí και Montse Ribé, φιλοτεχνούν βασανιστικά ρεαλιστικούς τραυματισμούς που δεν είναι για λιπόψυχους.

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Pablo Vierci, δημοσιογράφου και σεναριογράφου από την Ουρουγουάη, ενώ οι σκηνοθέτες και οι ηθοποιοί είχαν εκτεταμένες επαφές με τους επιζώντες και τις οικογένειες των θυμάτων για να αποδώσουν με τον καλύτερο τις ιστορίες τους.

Η ταινία «Η Κοινωνία του Χιονιού» θα προβληθεί για περιορισμένο χρόνο σε κινηματογραφικές αίθουσες τον Δεκέμβριο και θα κυκλοφορήσει στο Netflix στις 4 Ιανουαρίου 2024.

Οι κριτικοί είναι ήδη ενθουσιασμένοι με την ταινία, η οποία αυτή τη στιγμή κατέχει 95% στο Rotten Tomatoes. Η ισπανική ιστοσελίδα Espinof για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση την αποκάλεσε μία από τις καλύτερες ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου.

«H απεικόνιση της συντριβής θα σας απομακρύνει για πάντα από τα αεροπορικά ταξίδια» έγραψε το Time Out. «Γυρισμένη στα παγωμένα βουνά της Σιέρα Νεβάδα στην Ισπανία, αυτή η συναρπαστική, συναισθηματική αναπαράσταση της αεροπορικής τραγωδίας στις Άνδεις σε βάζει ακριβώς στη μέση της παγωμένης κόλασης».

Πηγή: foxreport.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα