ERTFLIX: 5 ταινίες για να δεις την 28η Οκτωβρίου

ERTFLIX: 5 ταινίες  για να δεις την 28η Οκτωβρίου

Με την 28η Οκτωβρίου προ των πυλών, το ERTFlix βάζει τους λάτρεις του περιεχομένου του στο κλίμα της επετείου με μια ολόκληρη κατηγορία για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εμείς επιλέξαμε δύο ταινίες από τη συγκεκριμένη κατηγορία, οι μαζί με τις άλλες τρεις μπορούν να γεμίσουν τα βράδια αυτής της εβδομάδας.

Το ERTFlix συνεχίζει την παράδοση των καλών επιλογών, ενισχύοντας κι άλλο το cotent του.

ERTFlix: Επαναστάτης στη Σίκαλη

Το αυτοβιογραφικό

Ο Φύλακας στη Σίκαλη του Σάλιντζερ διαμόρφωσε εν πολλοίς ένα νέο λογοτεχνικό στιλ στην παγκόσμια λογοτεχνία. Η ταινία Επαναστάτης στη Σίκαλη παρακολουθεί τον νεαρό συγγραφέα (Νίκολας Χουλτ) στην προσπάθειά του να γοητεύσει την κοσμική Ούνα Ο’ Νιλ (Ζόι Ντόιτς) και να επιζήσει στην πρώτη γραμμή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Όταν εκδίδεται το βιβλίο Ο Φύλακας στη Σίκαλη η ζωή του θα αλλάξει βίαια.

Η κατάλληλη ταινία για τους λάτρεις των μυθιστορηματικών βιογραφιών.

Έξι Λεπτά Πριν τα Μεσάνυχτα

1939. Ο Τόμας Μίλερ είναι δάσκαλος και τελευταία στιγμή προσλαμβάνεται από ένα Αγγλικό κολέγιο για να διδάξει Αγγλικά στις κόρες υψηλόβαθμων στελεχών των Ναζί. Κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της διευθύντριας και της αφοσιωμένης της βοηθού τα κορίτσια εξασκούν τα αγγλικά τους προκειμένου στο μέλλον να αντιπροσωπεύσουν το ιδανικό της Γερμανίδας γυναίκας. Όταν εντοπίζεται το πτώμα ενός πρώην δασκάλου πυροδοτεί μια σειρά από γεγονότα με τελική κατάληξη ο Τόμας να κατηγορείται για φόνο.

Η Τζούντι Ντεντς δεν κάνει «ξεπέτες», η ατμόσφαιρα κατασκοπευτικού θρίλερ «περνάει», το αποτέλεσμα ίσως να μην εντυπωσιάζει, αλλά παραμένει παραπάνω από αποδεκτό!

ERTFlix: Άρνηση

Βασισμένο στο διάσημο βιβλίο «History on Trial: My Day in Court with a Holocaust Denier», η ταινία αφηγείται την αληθινή ιστορία της δικαστικής μάχης που έδωσε η Ντέμπορα Ι. Λίπσταντ χάρη της αλήθειας ενάντια στον Ντέβιντ Έρβινγκ, ο οποίος την μήνυσε για συκοφαντική δυσφήμιση όταν εκείνη τον κατηγόρησε για άρνηση του Ολοκαυτώματος.

Βάσει του αγγλικού νομικού συστήματος, στις περιπτώσεις αυτές, η ευθύνη της εύρεσης αποδείξεων βαραίνει τον κατηγορούμενο, άρα η Λίπσταντ και η νομική της ομάδα έπρεπε να αποδείξουν ότι το Ολοκαύτωμα συνέβη όντως. Η Ρέιτσελ Βάις πρωταγωνιστεί σ’ ένα συγκλονιστικό ιστορικό δράμα, που ήταν υποψήφιο για BAFTA καλύτερης ταινίας.

Ο Τίμοθι Σπαλ σε μια καθηλωτική ερμηνεία, στην οποία θα ανακαλύψετε πολλούς δημαγωγούς της πραγματικής ζωής. Και για να μην ξεχνιόμαστε, Ρέιτσελ Βάις για πάντα!

ERTFlix: Νουρέγιεφ: Το Λευκό Κοράκι

O δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ Ρέιφ Φάινς μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τη ζωή του κορυφαίου Ρώσου χορευτή Ρούντολφ Νουρέγιεφ, ο οποίος στο απόγειο του Ψυχρού Πολέμου κατέφυγε στη Γαλλία και εξέπληξε όλον τον κόσμο με το ταλέντο του.

Με τη μοναδική του παρουσία, ο Νουρέγιεφ έλαμψε ως το πιο διάσημο αστέρι του μπαλέτου, ένας αδάμαστος και όμορφος χορευτής, που ένιωσε περιορισμένος από τη ζωή της δεκαετίας του 1950 στο Λένινγκραντ και άνοιξε τα φτερά του για τη Δύση.

Το φλερτ του με δυτικούς καλλιτέχνες και ιδέες τον οδήγησε σ’ ένα επικίνδυνο «κρυφτό» με την KGB.
Ο Ρέιφ Φάινς παίρνει τη σκηνοθετική μπαγκέτα για να μας βάλει στη ζωή του κορυφαίου χορευτή του 20ου αιώνα.

ERTFlix: Perfect Strangers

Eπτά φίλοι, τρία ζευγάρια και ένας «ελεύθερος», συναντιούνται για γεύμα στο σπίτι ενός εκ των ζευγαριών. Αποφασίζουν να παίξουν ένα παιχνίδι. Αφήνουν όλοι τα κινητά τους στη μέση του τραπεζιού και μοιράζονται μεταξύ τους το περιεχόμενο από κάθε μήνυμα, email ή τηλέφωνο που λαμβάνουν. Μυστικά έρχονται στην επιφάνεια που διαταράσσουν την ισορροπία στις σχέσεις.

Ό, τι καλύτερο έχει βγάλει η Ιταλία την τελευταία δεκαετία. Η ταινία που ενέπνευσε τον Αθερίδη για την -αποτυχημένη- Ελληνική εκδοχή της. Δείτε το και μετά, αν είστε φίλοι του ρίσκου, δείτε και τη θεατρική της version.

Η αυθεντική εκδοχή της ταινίας αγαπήθηκε πολύ στην Ελλάδα, όπως αποδεικνύεται από το κινηματογραφικό remake και τη θεατρική μεταφορά.

Πηγή: provocateur.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα