MyAuto wallet: ΚΤΕΟ, τέλη κυκλοφορίας, άδεια και ασφάλεια με λίγα κλικ στο κινητό από το gov.gr

MyAuto wallet: ΚΤΕΟ, τέλη κυκλοφορίας, άδεια και ασφάλεια με λίγα κλικ στο κινητό από το gov.gr

Μέσα από το gov.gr wallet και την κατηγορία MyAuto, μπορούν οι πολιτές να έχουν από ΚΤΕΟ και ασφάλεια μέχρι τέλη κυκλοφορίας στο κινητό τους, αντί να... «κουβαλούν» χαρτιά.

Μάλιστα μέσα σε μια ημέρα εκδόθηκαν 26.073 MyAuto wallet, επι της ουσίας, 26.073 πολίτες κατέβασαν το MyAuto μέσω του gov.gr wallet, για να έχουν δυνατότητα να αντλούν χρήσιμες πληροφορίες για το όχημα τους.

Συγκεκριμένα, μέσω του Gov.gr Wallet, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων έχουν για ενημερωτικούς λόγους πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία του οχήματός τους, όπως αυτά τηρούνται σε μητρώα φορέων της Δημόσιας Διοίκησης. Τα στοιχεία ομαδοποιούνται σε κατηγορίες βάσει των μητρώων από τα οποία αντλούνται.

MyAuto: Τι μπορεί να δει ο πολίτης μέσα από το κινητό του

  • Τα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας
  • Αν έχει πληρώσει τα Τέλη Κυκλοφορίας
  • Αν το όχημα του είναι σε κίνηση ή ακινησία
  • Αν το όχημα του έχει κλαπεί

Το αποτέλεσμα του Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ) και την ημερομηνία του επόμενου ελέγχου. Ο πολίτης μέσω του Gov.gr Wallet θα λαμβάνει ειδοποίηση στο κινητό του, δύο εβδομάδες πριν τον επόμενο Τεχνικό Έλεγχο

Τα στοιχεία ασφάλισης του οχήματος.

Το μόνο που θα χρειαστείτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet και την εφαρμογή gov.gr wallet στο κινητό σας.

Για να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία μέσα από το gov.gr πατήστε ΕΔΩ.

Οι πληροφορίες του οχήματος παρουσιάζονται ανά πηγή πληροφοριών (μητρώα του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων). Από τα οχήματα για τα οποία μπορείτε να δείτε πληροφορίες εξαιτούνται τα μοτοποδήλατα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα