Υγρασία: Πώς θα ξεθολώσετε γρήγορα τα τζάμια του αυτοκινήτου σας

Υγρασία: Πώς θα ξεθολώσετε γρήγορα τα τζάμια του αυτοκινήτου σας

Η εποχή όπου θα συναντάμε όλο και πιο συχνά υψηλά επίπεδα υγρασίας στην ατμόσφαιρα έχει φτάσει. Πέραν της δυσφορίας που ενδεχομένως να προκαλεί σε κάποιους, για τους οδηγούς υπάρχει και το πρακτικό πρόβλημα του θολώματος των τζαμιών στο αυτοκίνητο, που καθιστά την οδήγηση από αδύνατη έως επικίνδυνη.

Το θολωμένο παρμπρίζ είναι ο νο1 εχθρός του οδηγού τις πρωινές ώρες, που βιάζεται να πάει στην εργασία του, ωστόσο… δεν βλέπει.

Κι όμως με μία απλή κίνηση όλα μπορούν να λυθούν. Αρκεί να ανάψετε το κλιματιστικό ή το σύστημα αερισμού-καλοριφέρ και να πατήσουμε το σχετικό κουμπί που φέρουν τα αυτοκίνητα με αυτόματο κλιματισμό, ώστε το σύστημα να ανοίξει τους αεραγωγούς που βρίσκονται πάνω στο ταμπλό και να κλείσει εκείνους που έχουν τοποθετηθεί χαμηλότερα, φέρνοντας παράλληλα μέσα στην καμπίνα αέρα με χαμηλότερα επίπεδα υγρασίας.

Το κουμπί που πρέπει να πατήσετε στο ταμπλό σας

Σύμφωνα με το carandmotor.gr το έξτρα κόλπο που θα βοηθήσει στην ακόμη πιο γρήγορη εξαφάνιση του θολώματος στο παρμπρίζ αλλά και τα υπόλοιπα τζάμια του αυτοκινήτου είναι να ανοίξει λίγο ο ο οδηγός τα εμπρός αλλά και τα πίσω παράθυρα, εφόσον υπάρχουν και τα τελευταία και να στρέψει παράλληλα τους πλαϊνούς αεραγωγούς προς τα πλαϊνά τζάμια.

Το έξτρα κόλπο

Με τον τρόπο αυτόν τα παράθυρα λειτουργούν σαν ηλεκτρική σκούπα και απομακρύνουν τον εσωτερικό αέρα και κατά συνέπεια και την υγρασία.

Για τη γρήγορη απομάκρυνση της υγρασίας και το ξεθάμπωμα των παραθύρων, το άνοιγμά τους είναι επιβεβλημένο στα αυτοκίνητα που δεν φέρουν air condition παρά μόνο το απλούστερο σύστημα αερισμού/θέρμανσης.

Καλό είναι επίσης να διατηρείτε τα παράθυρά σας καθαρά και από την εσωτερική τους πλευρά σκουπίζοντάς τα ανά τακτά χρονικά διαστήματα με ένα καθαρό πανάκι μικροϊνών, το οποίο θα απομακρύνει σκόνες και λοιπούς ρύπους και αυτό θα μειώσει σημαντικά το θόλωμα τους.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα