Αυτα είναι τα πιο αξιόπιστα μεταχειρισμένα SUV ηλικίας έως 9 ετών

Αυτα είναι τα πιο αξιόπιστα μεταχειρισμένα SUV ηλικίας έως 9 ετών

Τα SUV είναι παγκοσμίως η δημοφιλέστερη κατηγορία αυτοκινήτων και έχουν μεγάλη ζήτηση ως μεταχειρισμένα, αφού αποτελούν μία ενδιαφέρουσα εναλλακτική πρόταση απέναντι στα αρκετά ακριβότερα καινούρια. Πώς μπορούμε όμως να αποκτήσουμε μία εικόνα σχετικά με την αξιοπιστία των μοντέλων ελεύθερου χρόνου, όσο περνούν τα χρόνια που κουβαλούν στους…κινητήρες τους και να κάνουμε τη σωστή επιλογή, αποφεύγοντας δαπανηρές βλάβες και υψηλά κόστη συντήρησης; Απάντηση σε αυτό το ερώτημα δίνουν τα αποτελέσματα των τεχνικών ελέγχων των γερμανικών ΚΤΕΟ, που φέρνουν στο φως τις αδυναμίες των αυτοκινήτων και προκύπτουν από την αξιολόγηση πέντε εκατομμυρίων SUV.

Στις λίστες, που ακολουθούν παρατίθενται τα δέκα SUV με τα λιγότερα τεχνικά ελαττώματα ανά ηλικιακή κατηγορία, με έμφαση στα σοβαρότερα που απαιτούν δαπανηρές επισκευές. Στην τελευταία στήλη κάθε πίνακα καταγράφεται ο μέσος όρος των ελαττωμάτων ανά 100 μοντέλα ίδιου τύπου. Με τους πίνακες ανά ηλικία γίνεται εμφανής η ποιοτική αναβάθμιση των διαφόρων μοντέλων από γενιά σε γενιά, όπως επίσης η αύξηση του αριθμού των τεχνικών ελαττωμάτων από χρόνο σε χρόνο.

Να πούμε συνοπτικά ότι η πιο αξιόπιστη τριάδα SUV ηλικίας ενός έως τριών ετών απαρτίζεται από τα μοντέλα Mercedes GLC, Audi Q2 και Audi Q3, στην κατηγορία τεσσάρων έως πέντε ετών από τα VW T-Roc, Skoda Karoq και Seat Arona, στα μοντέλα εξαετίας και επταετίας από τα SUV Μazda CX-3, Audi Q3, Mercedes GLA, ενώ στην κατηγορία 8 έως 9 ετών καταλαμβάνουν τις τρεις θέσεις του βάθρου η Mercedes GLA, το Audi Q3 και η BMW X3/X4. Δείτε αναλυτικά το Top Ten με τα πιο αξιόπιστα μεταχειρισμένα SUV με βάση τα αποτελέσματα των ελέγχων των γερμανικών ΚΤΕΟ.

Θέση    1 έως 3 ετών    Βλάβες ανά 100 οχήματα
1           Mercedes GLC                 0,74
2           Audi Q2                           0,91
3           Audi Q3                           0,97
4           VW T-Roc                        1,04
5          Porsche Cayenne             1,09
6          Mitsubishi Eclipse Cross  1,18
7          Mercedes GLA                 1,28
8          Toyota RAV4                    1,30
9          Mazda CX-3                     1,37
10        Seat Arona                       1,52

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα