Αυτό είναι το πρώτο αμιγώς ελληνικό αυτοκίνητο – Πόσο κοστίζει και γιατί είναι ιδανικό για τα νησιά

Αυτό είναι το πρώτο αμιγώς ελληνικό αυτοκίνητο – Πόσο κοστίζει και γιατί είναι ιδανικό για τα νησιά

Τα καταφέραμε! Παρουσιάστηκε το πρώτο ελληνικό αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου στην χώρα μας.

Πρόκειται  για το αυτοκίνητο “KERABOSS SUPER K“, που κατασκευάζει η ελληνική καινοτόμος εταιρεία KERABOSS CARS MANUFACTURING.

«Aνοιξε ο δρόμος για ένα εγκεκριμένο πιστοποιημένο ελληνικό αυτοκίνητο» δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Μιχάλης Παπαδόπουλος στην εκδήλωση για την πρώτη παρουσίαση του πρώτου αυτοκινήτου που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα και έλαβε πινακίδες κυκλοφορίας.

Το “KERABOSS SUPER K”, δεν είναι μαζικής παραγωγής αυτοκίνητο, αλλά και ούτε το εργοστάσιο που το κατασκευάζει είναι μαζικής παραγωγής.

Τα χαρακτηριστικά του

Το Super K είναι ένα εκτός δρόμου αυτοκίνητο, ευχάριστο, που θα προσφέρεται σε διθέσια και τετραθέσια έκδοση αμαξώματος, το οποίο αποτελείται από πολυεστέρα με το σασί να είναι γαλβανιζέ.

Αυτά τα υλικά δεν επηρεάζονται από την υγρασία και το αλάτι της θάλασσας και απαιτούν ιδιαίτερα μικρή συντήρηση. Έτσι, ο κατασκευαστικός τρόπος και τα υλικά του Keraboss, το καθιστούν ως ένα κατάλληλο όχημα για τα νησιά και τους επαγγελματίες του χώρου των ενοικιαζόμενων (rent a car).

Φέρει κινητήρα 1000 κυβικών εκατοστών απόδοσης 72 ίππων. Εχει μήκος 3375mm, πλάτος 1560mm και ύψος 1590mm και είναι διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας.

Διαθέτει ABS, αερόσακο και κλιματισμό.

Πόσο κοστίζει

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του newsauto.gr η τιμή πώλησης του Keraboss Super K είναι στις περίπου 22.000 ευρώ + ΦΠΑ.

Η δυναμικότητα της Keraboss επιτρέπει στην εταιρία να κατασκευάζει το πολύ 75 αυτοκίνητα το χρόνο.

Το πρότζεκτ της εταιρίας Keraboss Cars Manufacturing ξεκίνησε το 2008 και το 2014 εκδόθηκε η αναφορά της κατασκευής του στο σχετικό ΦΕΚ ώστε να μπορεί το εικονιζόμενο εκτός δρόμου όχημα να κινείται νόμιμα στους ελληνικούς δρόμους με πινακίδες που εκδόθηκαν την τρέχουσα χρονιά.