Αποκαλυπτήρια για το νέο μονοθέσιο της Ferrari

Η Ferrari παρουσίασε και αυτή το νέο της μονοθέσιο, την SF-16H, ελπίζοντας να πιέσει τη Mercedes μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Η Scuderia επέλεξε την on-line παρουσίαση, με τον ομαδάρχη Maurizio Arrivabene, τον τεχνικό διευθυντή James Allison και τους οδηγούς Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen όλους παρόντες για να αποκαλύψουν το νέο μονοθέσιο.

Τα χρώματα έχουν περισσότερο λευκό απ’ ό,τι τα τελευταία χρόνια, κυρίως στο κάλυμμα του κινητήρα και την εμπρός πτέρυγα.

Οι αεροδυναμικές αλλαγές περιλαμβάνουν ένα πιο κοντό ρύγχος από το περσινό, ενώ το κάλυμμα του κινητήρα δείχνει πιο σφιχτό και στενό. Αυτό υποδηλώνει ότι η Ferrari δούλεψε το χειμώνα πάνω στην ψύξη του κινητήρα, ώστε το μονοθέσιο να έχει καλύτερη αεροδυναμική απόδοση.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις προοπτικές του νέου μονοθεσίου, ο Arrivabene είπε: «Συνήθως δεν θέτω εγώ τους στόχους, το αφεντικό τους θέτει για την ομάδα. Νομίζω πως φέτος πρέπει να πιέσουμε λίγο περισσότερο. Θα θέλαμε να παλέψουμε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

«Ξέρω ότι δεν θα είναι εύκολο, διότι οι ανταγωνιστές μας δεν κοιμούνται, όμως έχουμε δεσμευτεί να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».



F1: Παρουσιάστηκε το νέο μονοθέσιο  της Ferrari

Μετά από τρεις νίκες σε GP με τον Vettel το 2015, η ομάδα θα προσπαθήσει να πιέσει τη Mercedes ακόμη περισσότερο φέτος. Η Ferrari έκανε μεγάλη πρόοδο με την κινητήρια μονάδα της πέρσι, καταφέρνοντας να βγει από τη σκιά του 2014 όπου δεν είχε πάρει ούτε μία νίκη.

Όμως, στο τέλος του πρωταθλήματος ο Vettel ήταν και πάλι 103 βαθμούς πίσω από τον Lewis Hamilton, ενώ η Mercedes ήταν 275 βαθμούς μπροστά από τη Ferrari στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Αυτό υπογράμμισε την ψαλίδα που έχει να κλείσει η Ferrari ως προς τη Mercedes φέτος, αν θέλει να πιστεύει πως θα είναι ρεαλιστική υποψήφια για τον τίτλο.

Εκτιμώντας την πρόκληση που έχει να αντιμετωπίζει η Scuderia, o Allison είπε: «Το 2013, η Ferrari δεν ήταν στο επίπεδο που έπρεπε στο πρωτάθλημα, εκτός ίσως από τα pit-stops. Δουλέψαμε πολύ σκληρά σε όλους τους τομείς. Πέρσι κάναμε ένα αξιοπρεπές βήμα εμπρός και ελπίζουμε αυτό το μονοθέσιο να είναι άλλο ένα καλό βήμα εμπρός ώστε να μας κάνει πραγματικά ανταγωνιστικούς.

«Έχουμε βελτιωθεί εφ’ όλης της ύλης. Όλες μας οι ελπίδες στηρίζονται σε αυτό το αυτοκίνητο και δεν βλέπουμε την ώρα να το δούμε στην πίστα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα