Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2011 και δωρεάν εισιτήρια

Οι φίλοι του θεάτρου θα έχουν την ευκαιρία αυτό το τριήμερο να απολαύσουν παραστάσεις με φθηνό εισιτήριο ή και εντελώς δωρεάν, καθώς το Σάββατο είναι η παγκόσμια ημέρα Θεάτρου και πολλές θεατρικές σκηνές θα την τιμήσουν με αυτό τον τρόπο.

Το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου σε συνεργασία με πολλά θέατρα και θιάσους στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην υπόλοιπη περιφέρεια γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου προσφέροντας παραστάσεις με δωρεάν παραχώρηση θέσεων για το κοινό για από σήμερα έως και την Τρίτη 30 Μαρτίου.

Επίσης το θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση, θα δώσει παραστάσεις και στις δύο του σκηνές από σήμερα έως την Κυριακή με γενική είσοδο 8 ευρώ. Στην Κεντρική Σκηνή παρουσιάζεται το έργο του Γεωργίου Σουρή «Η δημαρχίνα» και στην σύγχρονη Παιδική Σκηνή φιλοξενεί το έργο «Από πού παν΄ στο Σκουπιδο… Πρασινιστάν».

Τέλος το «Βρυσάκι», Χώρος Τέχνης & Δράσης σε συνεργασία με την Αθηναϊκή Μυθοποιία οργανώνουν έναν τριήμερο εορτασμού με εκδηλώσεις που έχουν σχέση με το θέατρο και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Την Παρασκευή 25 Μαρτίου: Χοροθεατρική παράσταση από την καλλιτεχνική ομάδα Αλλαχού, Θεατρικά αναλόγια με θέμα το θέατρο και την υποκριτική και αποσπάσματα από διάφορα κλασικά έργα.

Το Σάββατο 26 Μαρτίου: Ανοιχτή συζήτηση με θέμα το εναλλακτικό θέατρο, θεατρική παράσταση αυτοσχεδιασμών, Θεατρικό Αναλόγιο σε κείμενα σχετικά με το θέατρο και την υποκριτική και αποσπάσματα από διάφορα έργα.

Και την Κυριακή 27 Μαρτίου: Ανοιχτή συζήτηση με θέμα το νεοελληνικό, «Θεατρικό Ντοκιμαντέρ»  και πάρτι karaoke με τραγούδια από το θέατρο και τον κινηματογράφο

Το Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης σε συνεργασία με την Αθηναϊκή Μυθοποιία οργανώνουν έναν τριήμερο εορτασμό  (25-27/03) της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου με ποικίλες εκδηλώσεις σχετικές με το θέατρο με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 

Παρασκευή 25/3
1830 Χοροθεατρική παράσταση από την καλλιτεχνική ομάδα Αλλαχού
2000 Θεατρικά αναλόγια με θέμα το θέατρο και την υποκριτική.
Αποσπάσματα από τα έργα :
«Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» του Λουιτζι Πιραντέλο. (Διαβάζουν οι ηθοποιοί: Άλκηστις Πουλοπούλου και Μπάμπης Γαλιατσάτος)
«Σχοινοβάτης» του Ζαν Ζενέ (Διαβάζει η ηθοποιός Άννα Ψαρρά)
2130 Αποσπάσματα από τη μουσικοθεατρική σάτιρα “Κrisis Project”
Concept: Ηλίας Αλεξάνδρου, Κωνσταντίνος Κωτσαδάμ
Πρωταγωνιστούν: Ηλίας Αλεξάνδρου, Άννα Ζηρδέλη, Ηλέκτρα Καπετανάκη, Νίκος Κερασιώτης, Κωνσταντίνος Κωτσαδάμ, Ευτυχία Φαναριώτη

Σάββατο 26/3
1730 Ανοιχτή συζήτηση με θέμα το εναλλακτικό θέατρο με τη συμμετοχή των σκηνοθετών Περικλή Μουστάκη, και Γιώργου Νανούρη και των ηθοποιών Νάντιας Παπαθεοδώρου και  Αννίτας Καπουσίζη
1930 «Αυτοσχεδιάζοντας» θεατρική παράσταση αυτοσχεδιασμών σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Ευδόκιμου Τσολακίδη.
2130 Θεατρικό Αναλόγιο σε κείμενα σχετικά με το θέατρο και την υποκριτική.
Αποσπάσματα από τα έργα:
«Το παράδοξο στον ηθοποιό» του Βαλέρ Νοβαρινά. Διαβάζει ο ηθοποιός. Πέτρος Αλατζάς
«Γράμμα στον ηθοποιό» του Ντενί Ντιντερό, Διαβάζουν οι ηθοποιοί Πάνος Ροκίδης και Αννίτα Καπουσίζη
«Άμλετ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Διαβάζει ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Κωτσαδάμ

Κυριακή 27/3
1730 Ανοιχτή συζήτηση με θέμα το νεοελληνικό έργο με τη συμμετοχή των συγγραφέων Δημήτρη Τσεκούρα και Κώστα Κατσουλάρη και της θεατρολόγου Καλλιόπης Ταράση.
1930 «Θεατρικό Ντοκιμαντέρ»  με την ηθοποιό Νάντια Παπαθεοδώρου
2030 Εισαγωγή στις αρχές του Devised Theatre από τη σκηνοθέτη και σεναριογράφο Χρυσάνθη Πιερροπούλου
2130 Πάρτι karaoke με τραγούδια από το θέατρο και τον κινηματογράφο – guest
Θάνος Μπίρκος

Από 25/3 έως 27/3/2011
Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης, Βρυσακίου 17, στάση Μετρό Μοναστηράκι
Τηλ.: 211 8505650 και 210.3210179
Είσοδος ελεύθερη

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα