Φενγκ Σούι: Τα 2 χρώματα που θα φέρουν τύχη στην κουζίνα σου

Φενγκ Σούι: Τα 2 χρώματα που θα φέρουν τύχη στην κουζίνα σου

Ητέχνη και η επιστήμη του Φενγκ Σούι αναπτύχθηκαν πριν από περίπου 3.000 χρόνια στην Κίνα. Αποτελεί τον συνδετικό κρίκο των 5 βασικών στοιχείων της φύσης: ξύλο, φωτιά, γη, νερό και μέταλλο. Η κυριολεκτική μετάφραση του «feng» σημαίνει άνεμος και του «shui», νερό. Στην κινεζική κουλτούρα, ο άνεμος και το νερό συνδέονται με την ευημερία, την τύχη και την καλή υγεία. Για τον λόγο αυτό, όπως καταλαβαίνεις, η χρήση των κανόνων του Φενγκ Σούι στον κόσμο του interior design είναι ευρέως διαδεδομένη.

Απ’ όλους τους χώρους του σπιτιού στους οποίους «απλώνει» τα πλοκάμια του η αρχέγονη κινεζική φιλοσοφία, εμείς θα καταπιαστούμε με την κουζίνα και τα ιδανικά χρώματα γι’ αυτή. Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, η κουζίνα συνδέεται με το στοιχείο της φωτιάς λόγω της θερμότητας που εκλύεται από τις ηλεκτρικές συσκευές όταν πας να μαγειρέψεις.

Θεωρείται ως ένας από τους πιο σημαντικούς χώρους στο σπίτι για τη δημιουργία θετικής ενέργειας, αφού πρόκειται για το μέρος που σου δίνει κυριολεκτικά ενέργεια. Εκεί μαγειρεύεις για να φας και να πάρεις δυνάμεις.

Επίσης, ως χώρος συνδέεται άμεσα με τον πλούτο και την ευημερία. Θρεπτικά, υγιεινά γεύματα «πλάθουν» ένα δυναμικό άτομο που είναι εξαιρετικά παραγωγικό και κατ’ επέκταση προσελκύει την ευημερία σε έναν διαρκώς ευνοούμενο κύκλο ζωτικής ενέργειας (Sheng Qi).

Φενγκ Σούι: Το χρώμα που θα φέρει τύχη στην κουζίνα σου

Η expert, Michael Oon, συμβουλεύει πως το τυχερό χρωματολόγιο της κουζίνας περιλαμβάνει το μπεζ που ουσιαστικά μετριάζει την ενέργεια της Φωτιάς και το πράσινο που βοηθά στην εξισορρόπηση των στοιχείων της Φωτιάς και του Νερού με το στοιχείο του Ξύλο.

Πηγή: ladylike.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα