«Σωματική άσκηση ατομικά ή ανά δύο άτομα με απόσταση ασφαλείας»

«Σωματική άσκηση ατομικά ή ανά δύο άτομα με απόσταση ασφαλείας»

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του Κορoνοϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Από σήμερα Πέμπτη απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις με συμμετοχή 10 ή περισσότερων ατόμων, με κύρωση διοικητικού προστίμου 1.000 ευρώ ανά πρόσωπο και περίπτωση, ανεξαρτήτως τυχόν άλλων ευθυνών, ιδίως ποινικών.

Αναφορικά με την εκγύμναση σε εξωτερικό χώρο, ένα θέμα που απασχολεί τους δρομείς, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε: «Σωματική άσκηση επιτρέπεται μόνο ατομικά ή ανά δυο άτομα με την απαραίτητη απόσταση, τουλάχιστον 1,5 μέτρο μεταξύ τους».

Από εκεί και πέρα, σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις, είπε πως οφείλουν να λειτουργούν μέσω τηλεργασίας, ενώ όπου από τη φύση της επιχείρησης δεν είναι δυνατή η τηλεργασία, «οι επιχειρήσεις λειτουργούν με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό εκ περιτροπής, τηρώντας αυστηρά την αναγκαία απόσταση μεταξύ των εργαζομένων».

Επανέλαβε την αυστηρή σύσταση ότι οι πολίτες πρέπει να παραμένουν στην κατοικία τους ώστε να αποφύγουν στο μέγιστο βαθμό επαφές με άτομα εκτός του στενού οικογενειακού τους κύκλου.

«Αυστηρή σύσταση γίνεται στους πολίτες να παραμένουν σπίτι και να έχουν επαφές με άτομα αυστηρώς εντός εκτός οικογενειακού κύκλου, ώστε να περιοριστεί η κυκλοφορία εκτός σπιτιού. Αποδεκτές εξαιρέσεις είναι μόνο για την εργασία, επίσκεψη σε γιατρό, αγορά τροφίμων, όπου δεν είναι δυνατόν η αποστολή, επίσκεψη στο ταχυδρομείο για τα απαραίτητα, επίσκεψη στην τράπεζα, στο βενζινάδικο, κίνηση για παροχή βοήθειας» είπε ο κ. Χαρδαλιάς. Ερωτηθείς εάν οι πολίτες θα πρέπει να έχουν κάποιο σχετικό έγγραφο στις μετακινήσεις αυτές, ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε «προφανώς»..

Η μάχη εναντίον του κορωνοϊού είναι διαρκής, μας αφορά όλους, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και υπογράμμισε ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα, όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει και σήμερα με τον υπουργό Υγείας κατά τη σημερινή τους επίσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ, όπως ανέφερε.

runnfun

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα