Ο Κάρλο Ακούτις, ένας 15χρονος Ιταλός που αφιέρωσε τη ζωή του στη διάδοση της πίστης μέσω του διαδικτύου, θα ανακηρυχθεί άγιος από τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄ σε τελετή στο Βατικανό. Πέθανε από λευχαιμία το 2006, όμως το έργο και το ήθος του συγκίνησαν βαθιά την Καθολική κοινότητα σε όλο τον κόσμο.
Πνευματικότητα στην ψηφιακή εποχή
Ο Κάρλο δημιούργησε ψηφιακά αρχεία και ιστοσελίδες για θαύματα της Εκκλησίας, εστιάζοντας στη σημασία της ευχαριστίας. Θεωρείται ότι μετέφερε τη θρησκευτική αλήθεια στο σύγχρονο περιβάλλον με τρόπο κατανοητό και προσιτό για τους νέους.
Εκατοντάδες χιλιάδες προσκυνητές στην Ασίζη
Το σκήνωμά του βρίσκεται στην Ασίζη, σε γυάλινο τάφο που προσελκύει πλήθος προσκυνητών. Η αγιοκατάταξή του σηματοδοτεί μια νέα σελίδα για την Εκκλησία, που αναγνωρίζει την πνευματική συμβολή μιας γενιάς που μεγάλωσε μέσα στην τεχνολογία.
Διαβάστε ακόμα: Η πρώτη τρομακτική νύχτα του Σαρκοζί στη φυλακή – Απειλές θανάτου και 24ωρη αστυνομική προστασία