Το Κρεμλίνο κατηγόρησε σήμερα τις ευρωπαϊκές δυνάμεις ότι εμποδίζουν τις πρωτοβουλίες του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για την επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία.
Δηλώσεις Πεσκόφ
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους ρωσικών κρατικών μέσων ενημέρωσης, τόνισε ότι «η ευρωπαϊκή πλευρά του πολέμου» συνεχίζει να παρεμποδίζει τις αμερικανο-ρωσικές προσπάθειες για διευθέτηση της σύγκρουσης.
«Είμαστε έτοιμοι να επιλύσουμε το πρόβλημα με πολιτικά και διπλωματικά μέσα», υπογράμμισε ο Πεσκόφ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «μέχρι στιγμής δεν βλέπουμε αμοιβαιότητα από την πλευρά του Κιέβου».
Η στάση της Μόσχας
Ο Πεσκόφ κατέστησε σαφές ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία έως ότου, όπως είπε, υπάρξουν «πραγματικές ενδείξεις» ότι το Κίεβο είναι έτοιμο να συζητήσει την ειρήνη.
Διαβάστε ακόμα: Τραγικός θάνατος 31χρονου λίγες εβδομάδες μετά από τσίμπημα αλογόμυγας