Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι βρίσκεται στον Λευκό Οίκο, όπου συναντάται με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Όταν ρωτήθηκε γιατί βρίσκεται στην Ουάσιγκτον, η Μελόνι είπε ότι πιστεύει στην «ενότητα της Δύσης».
Στη συνέχεια ο Τραμπ είπε ότι η Μελόνι «πιστεύει στον πρόεδρο», κάτι με το οποίο συμφώνησε και η ίδια, και πρόσθεσε: «Πρέπει να αναπτυχθούμε μαζί, γι’ αυτό είμαι εδώ».
Ο Τραμπ συνέχισε λέγοντας ότι οι ΗΠΑ και η Ιταλία έχουν πολύ καλές σχέσεις, πριν επιβεβαιώσει: «Θα υπάρξει εμπορική συμφωνία, 100%», λέει, «αλλά θα είναι μια δίκαιη συμφωνία».
Ο Τραμπ συνέχισε το «φλερτ» προς την Τζόρτζια Μελόνι λέγοντας πως τη συμπαθεί «πάρα πολύ». «Νομίζω ότι είναι μια σπουδαία πρωθυπουργός. Νομίζω ότι κάνει φανταστική δουλειά», λέει, προσθέτοντας ότι τη γνωρίζει από την αρχή της θητείας της.
«Είναι μια από τις πραγματικές ηγέτιδες του κόσμου», λέει.
Η Τζόρτζια Μελόνι από την πλευρά της είπε ότι είναι σίγουρη ότι μπορεί να καταλήξει σε συμφωνία με τον Ντόναλντ Τραμπ.
«Είμαι σίγουρη ότι μπορούμε να κάνουμε μια συμφωνία. Είμαι εδώ για να βοηθήσω σε αυτό», είπε
«Νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος είναι απλά να μιλήσουμε με ειλικρίνεια», τόνισε και πρόσθεσε ότι βρίσκεται στην Ουάσινγκτον για να βρει έναν τρόπο να γίνουν τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ιταλία «ισχυρότερες».
"I'm sure we can make a deal and I'm here to help on that."
— Sky News (@SkyNews) April 17, 2025
Italian Prime Minister Giorgia Meloni is asked if the EU's retaliatory tariffs on the US are still on the table. https://t.co/gHI2YnWsj5
???? Sky 501, Virgin 602, Freeview 233 and YouTubeo pic.twitter.com/dZiYUEgF1C
Πηγή: ieidiseis.gr
Διαβάστε ακόμα: Βικτόρια Χίσλοπ: «Ντρέπομαι ως Βρετανίδα για το δείπνο στην αίθουσα των Γλυπτών – Ήταν ασέβεια»