Βίντεο: Η στιγμή που η φρεγάτα «ΨΑΡΑ» εξουδετερώνει επίθεση τέσσερα drones σε εμπορικό πλοίο

Βίντεο: Η στιγμή που η φρεγάτα «ΨΑΡΑ» εξουδετερώνει επίθεση τέσσερα drones σε εμπορικό πλοίο

Aπό το αρχηγείο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ασπίδες» δόθηκε στην δημοσιότητα βίντεο από την κατάρριψη που πέτυχε η ελληνική φρεγάτα «ΨΑΡΑ».
Προστασία σε εμπορικό πλοίο στον Κόλπο του Άντεν, από επίθεση Μη Επανδρωμένων Οχημάτων (drones) παρείχε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής η Φρεγάτα «ΨΑΡΑ».

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024 και πρώτες πρωινές ώρες στον Κόλπο του Άντεν, η Φρεγάτα «ΨΑΡΑ » στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, χρησιμοποιώντας τόσο το σύστημα antidrone, όσο και το πυροβόλο, έβαλε εναντίον τεσσάρων Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανόνες Εμπλοκής, δύο εκ των οποίων καταρρίφθηκαν και τα άλλα απομακρύνθηκαν.

Η Φρεγάτα συνέχισε κανονικά την αποστολή της.

Η φρεγάτα ΨΑΡΑ

Η Φ/Γ «Ψαρά» είναι τύπου ΜΕΚΟ 200, γερμανικής σχεδίασης και κατασκευάστηκε από τα Ελληνικά Ναυπηγεία. Παρελήφθη από το Πολεμικό Ναυτικό τον Απρίλιο του 1998 και είναι του ίδιου τύπου με τις Φ/Γ ΥΔΡΑ, Φ/Γ ΣΠΕΤΣΑΙ και την Φ/Γ ΣΑΛΑΜΙΣ.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΑΝΣ Νο 24//29-03-1990, Φ/Γ ΨΑΡΑ ονομάστηκε από το ελληνικό νησί το οποίο έχει το ίδιο όνομα, για την τιμή και τον ηρωισμό των κατοίκων του νησιού ΨΑΡΑ στις ναυτικές μάχες στη διάρκεια των ναυτικών μαχών για την απελευθέρωση από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ο αριθμός αναγνωρίσεως του πλοίου είναι F-454.

Είναι το πέμπτο πλοίο του Π.Ν. που φέρει το όνομα αυτό.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα