Βρετανία: Δεκάδες χειρουργεία ακυρώθηκαν σε νοσοκομεία λόγω κυβερνοεπίθεσης

Βρετανία: Δεκάδες χειρουργεία ακυρώθηκαν σε νοσοκομεία λόγω κυβερνοεπίθεσης

Αναστάτωση προκλήθηκε στο υγειονομικό σύστημα της Βρετανίας, καθώς πολλά νοσοκομεία αναγκάστηκαν να ακυρώσουν δεκάδες χειρουργεία και διάφορες άλλες ιατρικές πράξεις, λόγω κυβερνοεπίθεσης.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε πως στόχος ήταν η εταιρεία Synnovis που συνεργάζεται με πολλές κλινικές της χώρας, με αποτέλεσμα να υπάρξουν «σημαντικές επιπτώσεις» σε πολλά τμήματα των νοσοκομείων, όπως στις μεταγγίσεις αίματος, σύμφωνα με εσωτερικά υπομνήματά που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Μεταξύ άλλων επηρεάστηκαν τα νοσοκομεία του κεντρικού Λονδίνου King’s College Hospital, Guy’s και St Thomas.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο συνεργάτης μας για τις διαγνωστικές εξετάσεις Synnovis αντιμετώπισε νωρίτερα σήμερα ένα σημαντικό συμβάν, το οποίο είναι ακόμη σε εξέλιξη», ανέφερε ο Ίαν Αμπς, ο πρόεδρος του Guy’s και του St Thomas NHS Foundation Trust. «Η κατάσταση αυτή είχε σημαντικές συνέπειες στις υπηρεσίες μας και επλήγησαν ιδιαίτερα οι μεταγγίσεις αίματος», πρόσθεσε.

Ορισμένες ιατρικές πράξεις ακυρώθηκαν ή οι ασθενείς παραπέμφθηκαν σε άλλες κλινικές.

Σύμφωνα με το Health Service Journal (HSJ), που επικαλείται μια υψηλόβαθμη πηγή, λόγω της κυβερνοεπίθεσης θα χρειαστούν «εβδομάδες και όχι ημέρες» για να δοθούν τα αποτελέσματα των διαγνωστικών εξετάσεων που έγιναν από τη Synnovis.

πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα