Τουρκία: Σάλος για Βρετανούς που σκόρπισαν στη θάλασσα τις στάχτες συγγενή τους - Κινδυνεύει η δημόσια υγεία, λένε

Τουρκία: Σάλος για Βρετανούς που σκόρπισαν στη θάλασσα τις στάχτες συγγενή τους - Κινδυνεύει η δημόσια υγεία, λένε

Σάλο έχει προκαλέσει στην Τουρκία η κίνηση μιας ομάδας Βρετανών να σκοπρίσει στη θάλασσα σε παραλία στη Μαρμαρίδα τις στάχτες του 43χρονου συγγενή τους καθώς η εν λόγω παραλία ήταν η αγαπημένη του.

Ο Νέιθαν Τζον Λέοναρντ, άφησε την τελευταία του πνοή στις 3 Απριλίου του 2023 καθώς προσβλήθηκε από πνευμονία και κορωνοϊό πριν να υποστεί καρδιακή ανακοπή.

Περίπου 40 συγγενείς και φίλοι του βρέθηκαν στην Τουρκία για να σκορπίσουν τις στάχτες του στην παραλία Uzunyalı το πρωί της περασμένης Δευτέρας.

Η κίνηση των Βρετανών, όμως, προκάλεσε αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής που εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με την Daily Mail οι υγειονομικές αρχές της Μαρμαρίδας προχώρησαν σε δειγματοληψία των υδάτων μετά την τελετή των Βρετανών, ωστόσο τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο έλεγχος ήταν προγραμματισμένος και δεν προκλήθηκε από το σκόρπισμα της στάχτης.

Η αποτέφρωση δεν είναι νόμιμη στην Τουρκία και υπάρχουν περιορισμοί για όσους θελήσουν να μεταφέρουν τέφρα συγγενής του στη χώρα.

 Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα