Δεκάχρονο αγόρι αυτοκτόνησε μετά από φρικτό bullying – Οι γονείς λένε ότι διαμαρτυρήθηκαν στο σχολείο 20 φορές

Δεκάχρονο αγόρι αυτοκτόνησε μετά από φρικτό bullying – Οι γονείς λένε ότι διαμαρτυρήθηκαν στο σχολείο 20 φορές

Ένα 10χρονο αγόρι από την Ιντιάνα των ΗΠΑ αυτοκτόνησε καθώς δεχόταν άγριο bullying στο σχολείο που πήγαινε και η οικογένειά του ισχυρίζεται ότι σήμανε συναγερμό τουλάχιστον 20 φορές τον τελευταίο χρόνο, αλλά κανείς δεν έκανε τίποτα.

Ο Sammy Teusch, μαθητής της τετάρτης τάξης του «Greenfield Intermediate School», δέχτηκε εκφοβισμό μέχρι και τη νύχτα που πέθανε στις 5 Μαΐου, σύμφωνα με την οικογένειά του. «Τον κρατούσα στην αγκαλιά μου», δήλωσε ο πατέρας του, Sam Teusch, στο «WTHR». «Έκανα αυτό που κανένας πατέρας δεν θα έπρεπε ποτέ να κάνει, και κάθε φορά που κλείνω τα μάτια μου, είναι το μόνο που μπορώ να δω» πρόσθεσε ο συντετριμμένος πατέρας.

Οι γονείς του Sammy, ο Sam και η Nichole, δήλωσαν ότι παραπονέθηκαν στο σχολείο περίπου 20 φορές για τον εκφοβισμό που ξεκίνησε πέρυσι, όταν ήταν στο δημοτικό σχολείο, αλλά κανείς δεν έδωσε σημασία.

«Στην αρχή τον κορόιδευαν για τα γυαλιά του και στη συνέχεια για τα δόντια του. Αυτό συνεχίστηκε για πολύ καιρό», δήλωσε ο πατέρας του. Ο επιθεωρητής της σχολικής περιφέρειας, Dr. Harold Olin, αρνήθηκε ότι υποβλήθηκε ποτέ οποιαδήποτε αναφορά εκφοβισμού είτε από τους γονείς είτε από το αγόρι. Ωστόσο, αναγνώρισε ότι οι διευθυντές και ο σύμβουλος του σχολείου είχαν τακτικές συζητήσεις με την οικογένεια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες λόγω των κανόνων εμπιστευτικότητας. Η οικογένεια του μαθητή επέμεινε ότι οι φόβοι τους είχαν καταστεί σαφείς. «Ήξεραν ότι αυτό συνέβαινε. Ήξεραν ότι αυτό συνέβαινε», δήλωσε ο πατέρας.

Η μητέρα του αγοριού, Nichole, πιστεύει ότι ο γιος της αυτοκτόνησε επειδή ο συνεχής εκφοβισμός -ιδιαίτερα ένα απροσδιόριστο περιστατικό σε μια τουαλέτα την περασμένη εβδομάδα- τον άφησε να φοβάται πολύ για να πάει στο σχολείο.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα