Απόπειρα δολοφονίας πρωθυπουργού Σλοβακίας: Δίνει μάχη για τη ζωή του. Βίντεο σοκ

Απόπειρα δολοφονίας πρωθυπουργού Σλοβακίας: Δίνει μάχη για τη ζωή του. Βίντεο σοκ

Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα βίντεο που δείχνει τον 71χρονο λογοτέχνη, Γιουράι Τσιντούλα, να περνάει από ανάκριση, επειδή αποπειράθηκε δολοφονήσει τον Ρόμπερτ Φίτσο, πρωθυπουργό της Σλοβακίας. Το βίντεο αναρτήθηκε στην πλατφόρμα «Χ» από τον ειδησεογραφικό ιστότοπο «NEXTA» και στη λεζάντα του γράφει πως δράστης είπε ότι το έκανε (σ.σ. την απόπειρα), επειδή διαφωνεί με τις πολιτικές της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο «TASR» μετέδωσε πως η επίθεση έγινε στην πόλη Χάντλοβα της κεντρικής Σλοβακίας, περίπου 180 χιλιόμετρα από την Μπρατισλάβα, όταν ο Φίτσο χαιρετούσε υποστηρικτές του έξω από το «Σπίτι του Πολιτισμού».

Τότε, πήγε να σφίξει το χέρι ενός ηλικιωμένου και ο Τσιντούλα φώναξε προς το μέρος του. Όταν το θύμα γύρισε προς τη μεριά του, τον πυροβόλησε τέσσερις με πέντε φορές.

ΠΡΟΣΟΧΗ. Σκληρό βίντεο από τη στιγμή της απόπειρας δολοφονίας:

Ο Ρόμπερτ Φίτσο υποβλήθηκε σε εγχείριση στην κοιλιακή χώρα στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε, με την κατάστασή του να σταθεροποιείται, αλλά να παραμένει κρίσιμη.

Η αντίδραση της Ευρώπης

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καταδίκασε την επίθεση μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα «Χ», σημειώνοντας τα εξής:

«Καταδικάζω έντονα την άθλια επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο.

Τέτοιες πράξεις βίας δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας και υπονομεύουν τη δημοκρατία, το πολυτιμότερο κοινό μας αγαθό.

Οι σκέψεις μου είναι με τον πρωθυπουργό Φίτσο και την οικογένειά του».

Επίσης, ο Σαρλ Μισέλ τοποθετήθηκε μέσω της παραπάνω πλατφόρμας, γράφοντας σε ανάρτηση:

«Είμαι σοκαρισμένος από την είδηση της επίθεσης κατά του σλοβάκου πρωθυπουργού Φίτσο μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Σλοβακίας στη Χάντλοβα.

Τίποτα δεν μπορεί ποτέ να δικαιολογήσει τη βία ή τέτοιες επιθέσεις.

Σκέφτομαι τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του».

Την επίθεση καταδίκασε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω ανάρτησης, αναφέροντας τα εξής:

«Είμαι σοκαρισμένος από την αποτρόπαια επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο. Τέτοιες πράξεις βίας δεν έχουν θέση στις κοινωνίες μας. Του εύχομαι ταχεία ανάρρωση».

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατήγγειλε την «αποτρόπαια επίθεση», σε μήνυμά του στην πλατφόρμα «Χ». «Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή την πράξη βίας σε βάρος του αρχηγού της κυβέρνησης ενός γειτονικού κράτους και εταίρου», πρόσθεσε.

Επιπλέον, σοκ και αποτροπιασμό εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ:

«Σοκαρισμένος από την ένοπλη επίθεση σε βάρος του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο. Του εύχομαι (να έχει) δύναμη για ταχεία ανάρρωση», αναφέρει ο Στόλτενμπεργκ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ» (πρώην Twitter). «Σκέφτομαι τον Ρόμπερτ Φίτσο, τα αγαπημένα του πρόσωπα και τον λαό της Σλοβακίας», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα