Η μύγα στη Γαλλία απέδρασε. Ανθρωποκυνηγητό για τον επικίνδυνο δραπέτη Μοχάμεντ Αμρά

Η μύγα στη Γαλλία απέδρασε. Ανθρωποκυνηγητό για τον επικίνδυνο δραπέτη Μοχάμεντ Αμρά

Εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί στη Νορμανδία στη Γαλλία για να βρεθεί ο Μοχάμεντ Αμρά, ο οποίος δραπέτευσε από βαν της αστυνομίας που τον μετέφερε στη φυλακή την Τρίτη. Γνωστός ως «Η μύγα», ο Αμρά μεταφερόταν πίσω μετά από δικαστική ακρόαση στη Ρουέν όταν ένα αυτοκίνητο εμβόλισε την κλούβα σε σταθμό διοδίων.

Ένοπλοι άνοιξαν στη συνέχεια πυρ εναντίον του οχήματος, σκοτώνοντας δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

«Χρησιμοποιούνται όλα τα μέσα για να βρεθούν αυτοί οι εγκληματίες», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν.

Περίπου 200 ένστολοι κινητοποιήθηκαν την Τρίτη και διενεργούνται έλεγχοι οχημάτων σε καίρια σημεία, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC.

 Ο πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν δήλωσε ότι «γίνονται τα πάντα για να βρεθούν οι δράστες».

Η εισαγγελέας του Παρισιού δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι λίγο πριν από τις 11:00 τοπική ώρα (την Τρίτη το φορτηγάκι που μετέφερε την Αμρά πέρασε τα διόδια στην Incarville στην περιοχή Eure της βόρειας Γαλλίας και «αμέσως, ένα όχημα Peugeot το χτύπησε από μπροστά για να το σταματήσει».

«Βγήκαν άνδρες με όπλα, στους οποίους προστέθηκαν άλλοι ένοπλοι άνδρες που βγήκαν από ένα όχημα Audi, το οποίο πιθανότατα ακολουθούσε το όχημα των φυλακών».

 
«Πυροβόλησαν αρκετές φορές» κατά των δύο οχημάτων, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας αστυνομικούς, πριν φύγουν από το σημείο και πάρουν μαζί τους τον Αμρά.

Δύο οχήματα που πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκαν από τους εγκληματίες βρέθηκαν καμένα, σε διαφορετικές τοποθεσίες, αργότερα την Τρίτη.

Ο Γάλλος υπουργός Δικαιοσύνης, Ερίκ Ντουπόν-Μορετί, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ένας από τους αστυνομικούς που σκοτώθηκαν «αφήνει πίσω του μια σύζυγο και δύο παιδιά που επρόκειτο να γιορτάσουν τα 21α γενέθλιά τους σε δύο ημέρες».

Ο δεύτερος αστυνομικός που σκοτώθηκε, ηλικίας 34 ετών, αφήνει πίσω του μια σύζυγο που είναι πέντε μηνών έγκυος.

 
Από την επίθεση τραυματίστηκαν άλλοι τρεις αστυνομικοί, επίσης με παιδιά. Είναι ηλικίας 48, 52 και 55 ετών.

«Όλα – και εννοώ όλα – θα τεθούν σε εφαρμογή για να βρεθούν οι δράστες αυτού του άθλιου εγκλήματος», δήλωσε ο κ. Ντουπόν-Μορετί, προσθέτοντας ότι οι δράστες ήταν «άνθρωποι για τους οποίους η ζωή δεν έχει καμία αξία».

Θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν «με τρόπο ανάλογο του εγκλήματος», πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα