Eurovision 2024: Η Ολλανδία απαντά εκ νέου για τον αποκλεισμό του Joost Klein

Eurovision 2024: Η Ολλανδία απαντά εκ νέου για τον αποκλεισμό του Joost Klein

Μετά την είδηση σοκ για τον αποκλεισμό του Joost Klein και της Ολλανδίας την οποία εκπροσωπεί στην φετινή Eurovision το ολλανδικό κρατικό κανάλι Avrtotros σχολίασε την απόφαση της EBU.

Πανικός επικρατεί λόγω του περιστατικού βίας που σημειώθηκε σήμερα Σάββατο (11.05.2024), λίγες ώρες πριν τον μεγάλο τελικό της Eurovision, μεταξύ του Ολλανδού εκπροσώπου Joost Klein και μίας φωτορεπόρτερ. Το συμβάν είναι και ο λόγος που η EBU ανακοίνωσε πως η συμμετοχή της Ολλανδίας «κόβεται» από τον τελικό που θα γίνει το βράδυ, ενώ το κανάλι Avrotros προχώρησε σε νέα σχετική δήλωση.

«Ένα περιστατικό σημειώθηκε μετά την παράσταση της περασμένης Πέμπτης. Ενάντια στα όσα συμφωνήθηκαν, ο Joost βιντεοσκοπήθηκε όταν μόλις είχε κατέβει από τη σκηνή και έπρεπε να σπεύσει στο greenroom. Εκείνη τη στιγμή, ο Joost δήλωσε επανειλημμένα ότι δεν ήθελε να τον τραβήξουν. Αυτό δεν έγινε σεβαστό και οδήγησε σε μια απειλητική κίνηση από τον Joost προς την κάμερα. Ο Joost δεν άγγιξε την κάμερα. Αυτό το περιστατικό αναφέρθηκε και ακολούθησε έρευνα από την EBU και την αστυνομία. Χθες και σήμερα πραγματοποιήσαμε εκτενείς διαβουλεύσεις με την EBU και προτείναμε αρκετές λύσεις. Ωστόσο, η EBU έχει αποφασίσει να αποκλείσει τον Joost Klein.

Το Avratros βρίσκει την τιμωρία πολύ βαριά και δυσανάλογη. Υποστηρίζουμε τους καλούς τρόπους -ας μην υπάρχει παρεξήγηση επ’ αυτού- αλλά, κατά την άποψή μας, η εντολή αποκλεισμού δεν είναι ανάλογη με αυτό το περιστατικό. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι και αναστατωμένοι για τα εκατομμύρια των θαυμαστών που ήταν τόσο ενθουσιασμένοι για απόψε. Αυτό που έφερε ο Joost στην Ολλανδία και την Ευρώπη δεν θα έπρεπε να έχει τελειώσει με αυτόν τον τρόπο», έγραψαν σε ανάρτηση στο Instagram του καναλιού.

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ολλανδίας είχε δηλώσει πως «βρίσκεται σε σοκ» όταν έγινε γνωστό ότι ο Joost Klein δεν θα ανέβει στη σκηνή του Μάλμε τελικά.

Όπως ανακοίνωσε η EBU δεν θα υπάρξει άλλο τραγούδι στη θέση της Ολλανδίας από εκείνα που αποκλείστηκαν στους ημιτελικούς της Τρίτης και της πέμπτης.

Πηγή:΅newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα