Αυτή είναι η 38χρονη μητέρα που πέθανε προσπαθώντας να προστατεύσει το μωρό της στην επίθεση στο Σίδνεϊ

Αυτή είναι η 38χρονη μητέρα που πέθανε προσπαθώντας να προστατεύσει το μωρό της στην επίθεση στο Σίδνεϊ

Η επίθεση με μαχαίρι, που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, διαπράχθηκε από έναν 40χρονο άνδρα που έπασχε από ψυχική νόσο και είχε ιστορικό προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Η αστυνομία της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι ερευνά τα κίνητρα του Τζόελ Κάουτσι, επισημαίνοντας ότι φαίνεται πως είχε κυρίως στόχο γυναίκες. Συγκεκριμένα πέντε από τα έξι θύματα του Τζόελ Κάουτσι είναι γυναίκες όπως και οι περισσότεροι από τους 12 ανθρώπους που τραυμάτισε.

 Ανάμεσα στους νεκρούς και μια 38χρονη μητέρα, η Ash Good, η οποία προσπάθησε με αυταπάρνηση να προστατέψει το μωράκι της 9 μηνών που ο δράστης κατάφερε να μαχαιρώσει. Η ίδια άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο, ενώ το βρέφος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και είναι καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 38χρονη είχε την κόρη της αγκαλιά όταν επιτέθηκε ο άνδρας. Στην προσπάθεια να το προστατεύσει δέχθηκε χτυπήματα με το μαχαίρι που κρατούσε ο δράστης. Μάρτυρες, λένε, ότι όταν η ίδια – βαριά τραυματισμένη πια – έδωσε το μωράκι της στα χέρια ανθρώπων που βρίσκονταν στο σημείο ώστε να βγουν και να σώσουν το παιδί. 

 Φίλη της μιλώντας στον αυστραλιανό Τύπο την περιέγραψε ως έναν «απλό και όμορφο άνθρωπο». «Ήταν η καλύτερη μαμά του κόσμου», είπε.

Η Ash Good ήταν κόρη του πρώην παίκτη της Αυστραλιανής Football League, Kerry Good, ο οποίος έπαιζε για τη North Melbourne. Ο σύλλογος φόρεσε μαύρα περιβραχιόνια στη μνήμη της κατά τη διάρκεια ενός αγώνα την Κυριακή και ο προπονητής του συλλόγου, Alastair Clarkson, έκλαιγε καθώς μιλούσε για το τραγικό συμβάν πριν από τον αγώνα.

«Είναι σοκαριστικό για τον σύλλογό μας και ειδικότερα για την οικογένεια Good», δήλωσε ο προπονητής στο Fox Sports. «Είναι τόσο λυπηρό. To πανέμορφο κοριτσάκι της δεν θα έχει πια μαμά. Μας ραγίζει την καρδιά» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα