Σίδνεϊ: Η στιγμή που εξουδετερώνεται ο δράστης της επίθεσης σε εμπορικό κέντρο

Σίδνεϊ: Η στιγμή που εξουδετερώνεται ο δράστης της επίθεσης σε εμπορικό κέντρο

Τουλάχιστον 4 νεκροί και πολλοί τραυματίες είναι – μέχρι στιγμής – ο ανεπίσημος απολογισμός μετά την επίθεση που σημειώθηκε, το Σάββατο (13/04), σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Μάλιστα, τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που φαίνεται να έχει εξουδετερωθεί ο δράστης από μια γυναίκα αστυνομικό.

Σύμφωνα με το αυστραλιανό δίκτυο του ABC News, ένα κρίσιμο περιστατικό σημειώθηκε μέσα στο εμπορικό κέντρο Westfield Bondi Junction, όπου η Αστυνομία κλήθηκε λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα (τοπική ώρα), μετά από αναφορές για μαχαιρώματα πολλών ατόμων. Μάλιστα, όπως ανέφεραν οι υγειονομικές Αρχές της Νέας Νότιας Ουαλίας, επτά άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με μαχαιριές, συμπεριλαμβανομένου ενός μωρού εννέα μηνών.

Εκπρόσωπος των τοπικών Αρχών αναφέρει ότι οι φερόμενοι ως δράστες ήταν δύο και ο ένας πυροβολήθηκε θανάσιμα. Η Αστυνομία αναζητά τον δεύτερο φερόμενο ως δράστη. Σε εναέρια πλάνα από το εξωτερικό του κτηριακού συγκροτήματος καταγράφηκε μεγάλος αριθμός οχημάτων και προσωπικού έκτακτης ανάγκης. Μάλιστα, αστυνομικοί κάνουν έρευνα στην οροφή όπου βρίσκεται ο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων.

Το εμπορικό κέντρο έχει εκκενωθεί, αλλά κάποιοι άνθρωποι πιστεύεται ότι εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα σε καταστήματα.

Πώς σώθηκε αυτόπτης μάρτυρας των πυροβολισμών

Ο Ρόι Χάμπερμαν δήλωσε ότι βρισκόταν μέσα σε ένα κατάστημα όταν άκουσε πυροβολισμούς. Χαρακτηριστικά ο ίδιος είπε: «Ξαφνικά ακούσαμε έναν πυροβολισμό ή ίσως δύο πυροβολισμούς και δεν ξέραμε τι να κάνουμε, τότε ένας άνθρωπος μάς πήγε στο πίσω μέρος του καταστήματος. Στη συνέχεια, κλείδωσε το κατάστημα και έπειτα μας άφησε να περάσουμε από το πίσω μέρος και τώρα βγήκαμε έξω».

«Νόμισα ότι θα πέθαινα»

«Ακούσαμε κάποιους καταναλωτές που απομακρύνθηκαν από το εμπορικό κέντρο», είπε μια νεαρή γυναίκα που σώθηκε από την επίθεση.

Στη συνέχεια, η ίδια είπε στο αυστραλιανό δίκτυο του ABC News το εξής: «Είναι το χειρότερο πράγμα που έχει συμβεί ποτέ. Είδα μια γυναίκα πεσμένη στο πάτωμα. Νόμισα ότι θα πέθαινα. Κάθε στιγμή να παίζει στο μυαλό μου. Ήμουν τόσο φοβισμένη».

πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα