Κλιματική αλλαγή: Καλοκαιρινές θερμοκρασίες στην Γαλλία – Χωρίς χιόνι οι Άλπεις

Κλιματική αλλαγή: Καλοκαιρινές θερμοκρασίες στην Γαλλία – Χωρίς χιόνι οι Άλπεις

Ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες έχουμε όμως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, με το θερμόμετρο στον γαλλικό νότο να φτάνει ακόμα τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Το θερμόμετρο του φαρμακείου στο κέντρο του Παρισιού δείχνει 24 βαθμούς Κελσίου αρχές Απριλίου. Οι ασυνήθιστα για την εποχή υψηλές θερμοκρασίες έκαναν του κατοίκους της Γαλλικής πρωτεύουσας να πετάξουν τα μπουφάν.

Στα νότια της χώρας, η θερμοκρασία δεν αποκλείεται να αγγίξει και τους 30 βαθμούς, λένε οι μετεωρολόγοι.

«Θα δούμε θερμοκρασίες δέκα βαθμούς πιο πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Φανταστείτε αυτό να συμβεί το καλοκαίρι. Αυτό σημαίνει ένα πολύ δυνατό καύσωνα. Ανησυχούμε και για το μέλλον, επειδή ξέρουμε πως η υπερθέρμανση του πλανήτη θα συνεχιστεί για τουλάχιστον μερικές δεκαετίες ακόμα», σχολίασε μετεωρολόγος.

Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ. Αυτή η εικόνα από τις Γαλλικές Άλπεις με το χιόνι να είναι σχεδόν ανύπαρκτο σε υψόμετρο 1.900 μέτρων δείχνει πόσο επιτακτική είναι ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων.

Στην Χάγη, η πιο γνωστή ακτιβίστρια για την κλιματική αλλαγή Γκρέτα Τούνμπεργκ απομακρύνεται από τους αστυνομικούς κατά την διάρκεια καθιστικής διαμαρτυρίας.

«Είμαστε εδώ επειδή αντιμετωπίζουμε μια υπαρξιακή κρίση. Ο πλανήτης είναι σε κίνδυνο και δεν θα μείνουμε άπραγοι όσο άνθρωποι χάνουν τις ζωές τους και τις περιουσίες τους. Δεν θα μας αναγκάσουν να γίνουμε κλιματικοί μετανάστες ενώ μπορούμε να κάνουμε κάτι», υπογράμμισε η ακτιβίστρια.

Η 21ενος ετών πλέον Τούνμπεργκ και οι υπόλοιποι ακτιβιστές είχαν κλείσει τον δρόμο που οδηγεί προς την πόλη. Η Γκρέτα αφέθηκε ελεύθερη, επέστρεψε στο σημείο της συγκέντρωσης όπου και συνελήφθη για δεύτερη φορά.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα