Απομνημονεύματα Σόιμπλε: Προσπαθούσαν να ανατρέψουν την Μέρκελ

Απομνημονεύματα Σόιμπλε: Προσπαθούσαν να ανατρέψουν την Μέρκελ

Στα απομνημονεύματα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περιγράφεται μια απόπειρα στελεχών της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) να ανατρέψουν την τότε καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης του 2015.
Τα απομνημονεύματα δημοσιεύτηκαν μετά τον θάνατο του Γερμανού πολιτικού και πρώην υπουργού Οικονομικών και σύμφωνα με αυτά, ένας εξέχων Βαυαρός πολιτικός προσπάθησε να τον στρατολογήσει ως υποψήφιο καγκελάριο στο πλαίσιο μιας απόπειρας αντικατάστασης της Μέρκελ. Ωστόσο, ορισμένοι Βαυαροί πολιτικοί σήμερα αμφισβήτησαν τα όσα αναφέρονται στα απομνημονεύματά του.

Όπως αναφέρει στα απομνημονεύματα, ο τότε πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Χορστ Ζεεχόφερ, κατηγόρησε τη Μέρκελ στο συνέδριο της CSU το 2015 ότι δεν συνειδητοποιούσε το μέγεθος των κοινωνικών αντιδράσεων, ενώ ο προκάτοχος του Ζεεχόφερ, Έντμουντ Στόιμπερ, αντιδρούσε επίσης έντονα εναντίον της Μέρκελ.

Ο Σόιμπλε λέει ότι αρνήθηκε να αντικαταστήσει τη Μέρκελ, ενώ ο Ζεεχόφερ ότι ποτέ δεν ενεπλάκη σε απόπειρα ανατροπής της τότε καγκελαρίου. Το βιβλίο, με τίτλο «Εrinnerungen, Mein Leben in der Politik» («Απομνημονεύματα, η ζωή μου στην πολιτική»), πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα.

Ο Σόιμπλε ήταν ο μακροβιότερος βουλευτής στη γερμανική ιστορία. Πέθανε στις 26 Δεκεμβρίου 2023 σε ηλικία 81 ετών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα