Βαριές ήττες Ερντογάν στις δημοτικές - Χάνει Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα, Σμύρνη

Βαριές ήττες Ερντογάν στις δημοτικές - Χάνει Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα, Σμύρνη

Με 49,9% προηγείται στην Κωνσταντινούπολη ο Ιμάμογλου. Στο 41,3% ο υποψήφιος του Ερντογάν.

Προβάδισμα Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα για τις δημοτικές εκλογές στην Τουρκία.

Στην Κωνσταντινούπολη, με καταμετρημένο το 41,42%, ο Εκρέμ Ιμάμογλου καταγράφει 50%, έναντι 41,25% που καταγράφει ο Μουράτ Κουρούμ του ΑΚΡ.

«Έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα αυτή τη στιγμή και τα παρακολουθούμε με αγωνία. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και ένα πολύ καλό σύστημα παρακολούθησης των αποτελεσμάτων.

Η εικόνα που έχουμε ικανοποιεί πολύ αλλά δεν πρέπει να μιλάμε πριν να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα από τον δήμο», ανέφερε ο Ιμάμογλου.

Στην Άγκυρα, με καταμετρημένο το 24,89% των ψήφων, ο Μανσούρ Γιαβάς συγκεντρώνει 57,81%, έναντι 34,53% που συγκεντρώνει ο υποψήφιος του ΑΚΡ Τουργκούτ Αλτιντόκ.

Στη Σμύρνη με 47,26% καταμετρημένο, ο Τσεμίλ Τουντσάι του CHP συγκεντρώνει 47,89%, έναντι 37,19% που συγκεντρώνει ο Χαμζά Μουντέν του ΑΚΡ.

Όπως φαίνεται, η Αντιπολίτευση κερδίζει σε μεγάλο βαθμό τους υποψηφίους της κυβέρνησης Ερντογάν στις εκλογές της Κυριακής 31/3.

Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο Ιμάμογλου τόνισε: «Σήμερα είναι μια συναισθηματική ημέρα για μένα, διότι είναι η στιγμή του αποχαιρετισμού και συμφιλίωσης για τα πέντε χρόνια εργασίας. Ελπίζω ότι ο λαός μας θα μου χαρίσει το συναίσθημα της συμφιλίωσης.

Θα ήθελα να πω ότι ενεργώ χωρίς να διαχωρίζω καμία περιφέρεια και χωρίς να βάζω τον κομματισμό στο προσκήνιο. Αν έχω πληγώσει την καρδιά κάποιου, ζητώ συγγνώμη και του ζητώ να με συγχωρήσει. Πιστεύουμε ότι κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε».

Πηγή: iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα