Βασιλιάς Κάρολος: Παρών στη λειτουργία για το Πάσχα των Καθολικών

Βασιλιάς Κάρολος: Παρών στη λειτουργία για το Πάσχα των Καθολικών

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ' έφτασε, την Κυριακή (31/03), στην πασχαλινή λειτουργία στο Ουίνδσορ, στην πρώτη του μεγάλη δημόσια εμφάνιση μετά τη διάγνωση του καρκίνου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το BBC, ο βασιλιάς Κάρολος χαμογέλασε και χαιρέτησε καθώς εισήλθε στη λειτουργία, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, συνοδευόμενος από τη βασίλισσα Καμίλα. Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας δεν παρευρίσκονται, καθώς η Κέιτ Μίντλετον συνεχίζει τη θεραπεία της για τον καρκίνο.

Επισημαίνεται ότι ο βασιλιάς Κάρολος συνέχισε κάποιες εργασίες μετά τη διάγνωσή του, αλλά όλες οι υποχρεώσεις του μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί ιδιωτικά. Νωρίτερα, αυτή την εβδομάδα, μίλησε για τη «μεγάλη θλίψη» του αφού έχασε την παραδοσιακή τελετή της Μεγάλης Πέμπτης, την οποία παρακολούθησε αντ' αυτού η βασίλισσα Καμίλα.

Η παρουσία του βασιλιά Καρόλου στην εκκλησιαστική λειτουργία, την ημέρα του Πάσχα των Καθολικών, θεωρείται ως ενθαρρυντικό σημάδι για την υγεία του.

Ο βασιλιάς Κάρολος δεν έχει συμμετάσχει σε δημόσιες εκδηλώσεις φέτος. Ο καρκίνος του εντοπίστηκε ενώ υποβαλλόταν σε θεραπεία για διευρυμένο προστάτη τον Ιανουάριο. Αν και ο τύπος του καρκίνου δεν έχει αποκαλυφθεί, το Παλάτι του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη.

Τον Φεβρουάριο, λίγο μετά τη διάγνωσή του, παρευρέθηκε σε εκκλησία στο Σάντριγχαμ. Πολλοί συγκεντρώθηκαν όταν ο βασιλιάς Κάρολος μπήκε στην εκκλησία, η οποία βρίσκεται στην ιδιωτική του έπαυλη στο Νόρφολκ, αλλά δεν τους επετράπη να εισέλθουν στους χώρους που είναι κλειστοί για το κοινό μέχρι το Πάσχα.

Εν τω μεταξύ, αυτόν τον μήνα, η πριγκίπισσα της Ουαλίας αποκάλυψε μέσω ενός βίντεο ότι υποβάλλεται σε προληπτική θεραπεία για καρκίνο. Υπενθυμίζεται ότι η Κέιτ Μίντλετον υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα τον Ιανουάριο, όταν δεν ήταν γνωστό ότι υπήρχε καρκίνος, αλλά οι επακόλουθες εξετάσεις διαπίστωσαν ότι υπήρχε.

πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα