Τουρκία: Άνοιξαν οι κάλπες για τις δημοτικές εκλογές

Τουρκία: Άνοιξαν οι κάλπες για τις δημοτικές εκλογές

Στην κάλπη οδηγούνται 61 εκατομμύρια ψηφοφόροι στην Τουρκία.

Το μεγάλο ενδιαφέρον στρέφεται στην Κωνσταντινούπολη, όπου αναμετρώνται ο νυν δήμαρχος Εκρέμ Ιμάμογλου και ο εκλεκτός του προέδρου Ερντογάν, Μουράτ Κουρούμ.

Ο Ερντογάν έχει αναλάβει προσωπικά το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας. Μόνο το προηγούμενο 48ωρο και μέχρι χθες στις 6:00 το απόγευμα, όποτε άρχισε η απαγόρευση των προεκλογικών δραστηριοτήτων, οργάνωσε έξι προεκλογικές συγκεντρώσεις, όλες στην Κωνσταντινούπολη.

Μάλιστα χθες ο πρόεδρος της Τουρκίας επέλεξε να κλείσει την προεκλογική εκστρατεία του με μια προσευχή στην Αγία Σοφία, καθώς οι δημοσκοπήσεις δεν φαίνονται να του δίνουν το πολυπόθητο αποτέλεσμα που θέλει για την Κωνσταντινούπολη.

Εκτιμάται ότι είναι πολύ δύσκολο ο Μουράτ Κουρούμ να ανατρέψει την εικόνα που δίνουν οι δημοσκοπήσεις. Ακόμα και μυστικές δημοσκοπήσεις από φίλα προσκείμενα δημοσκόπους στον κόμμα του Ερντογάν έδειχναν ότι μέχρι και χθες σημειώνονται επτά μονάδες διαφορά με τον Εκρέμ Ιμάμογλου να προηγείται.

Όλα δείχνουν ότι ο Εκρέμ Ιμάμογλου θα κινηθεί γύρω στο 47% και περίπου στο 40% ο Μουράτ Κουρούμ.

Συνάντηση Ερντογάν – Μπάιντεν τον Μάϊο

Ο Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί για πρώτη φορά τον Λευκό Οίκο περίπου στο τέλος της θητείας του Μπάϊντεν, και να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα δεν τον είχε επισκεφθεί. Είναι μία συνάντηση που την θεωρούν πολύ σημαντική στην Τουρκία.

Είναι δεδομένο ότι το θέμα των F-16 προχωράει αλλά ο Ταγίπ Ερντογάν επιδιώκει και το κάτι παραπάνω. Συγκεκριμένα , θέλει ευρύτερη συνεργασία σε ό,τι αφορά τα εξοπλιστικά και θα προσπαθήσει να πείσει για μια αλλαγή στο πρόγραμμα των F-35.

Επίσης, σημαντική είναι και η επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που θα γίνει αμέσως μετά την συνάντηση Ερντογάν – Μπάϊντεν.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα