Πάσχα Καθολικών: Απών ο Πάπας Φραγκίσκος από την Οδό του Μαρτυρίου στο Κολοσσαίο

Πάσχα Καθολικών: Απών ο Πάπας Φραγκίσκος από την Οδό του Μαρτυρίου στο Κολοσσαίο

Σήμερα είναι το Μεγάλο Σάββατο των καθολικών. Ο Πάπας Φραγκίσκος δεν έδωσε το παρόν στην Οδό του Μαρτυρίου στο Κολοσσαίο που γίνεται κάθε χρόνο την Μεγάλη Παρασκευή. Και αυτό διότι οι γιατροί θεώρησαν καλό να κρατήσει δυνάμεις για την λειτουργία της Ανάστασης και της Κυριακής του Πάσχα. Την ίδια στιγμή στη Βενεζουέλα και το Μεξικό τα βλέμματα τράβηξαν οι αναπαραστάσεις των Παθών του Κυρίου.

Κρατώντας ένα κερί στο χέρι, χιλιάδες πιστοί παρακολουθούν την πορεία του σταυρού του Ιησού προς τον Γολγοθά έξω από το Κολοσσαίο.

Μετά από σύσταση των γιατρών ο Πάπας Φραγκίσκος δεν παρευρέθηκε στην τελετή για να “κρατήσει δυνάμεις” και να παραστεί στη λειτουργία της Ανάστασης και της Κυριακής του Πάσχα.

Το Βατικανό ανακοίνωσε ότι ο Ποντίφικας θα παρακολουθήσει την τελετή από το μοναστήρι της Αγίας Μάρθας όπου μένει.

Όμως, ο Πάπας Φραγκίσκος χοροστάτησε στην λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής και μπήκε με αμαξίδιο στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου.

Ο Ποντίφικας προσευχήθηκε και φίλησε τον σταυρό του μαρτυρίου όπως έκαναν και οι καρδινάλιοι.

Βενεζουέλα
Καθολικοί αναπαριστούν την τελετή σταύρωσης του Ιησού σε μία από τις φτωχότερες γειτονιές του Καράκας…

Ηθοποιοί που υποδύονται Ρωμαίους στρατιώτες μαστιγώνουν τον Χριστό και τον αναγκάζουν να κουβαλήσει τον ξύλινο σταυρό μέχρι την κορυφή του λόφου όπου σταυρώθηκε.

Οι ηθοποιοί προετοιμάζονται τρεις μήνες για την αναπαράσταση των παθών του Ιησού, η οποία πραγματοποιείται 38 χρόνια και συγκεντρώνει εκατοντάδες επισκέπτες.

Μεξικό
Με αναπαράσταση των Παθών του Ιησού γιορτάζουν την Μεγάλη εβδομάδα και οι Καθολικοί στο Μεξικό.

Άνδρες φοράνε μαύρες κουκούλες και κουβαλάνε στους ώμους τους δέματα με αγκαθωτά κλαδιά που ζυγίζουν 50 κιλά. Και άλλοι μαστιγώνονται δημιουργώντας πληγές στην πλάτη τους, ώστε να νιώσουν τον πόνο που βίωσε ο Ιησούς.

Η παραδοσιακή πομπή πραγματοποιείται αρκετά χρόνια και είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές θρησκευτικές τελετές του Μεξικό.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα