Κέιτ Μίντλετον: «Kάλπικο» το βίντεο για τον καρκίνο;

Κέιτ Μίντλετον: «Kάλπικο» το βίντεο για τον καρκίνο;

Αυτό το διάστημα στη Μεγάλη Βρετανία υπάρχει μεγάλη αναταραχή λόγω της ασθένειας του βασιλιά Κάρολου αλλά και των φημών που έδιναν έμφαση στην απουσία της Κέιτ Μίντλετον από όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις, μετά την άγνωστη εγχείρηση που υπέστη.

Μάλιστα οι φήμες φούντωσαν περισσότερο όταν «διέρρευσαν» μερικά μακρινά πλάνα όπου διακρινόταν η πριγκίπισσα Κέιτ να περπατά χαμογελαστή στο πλευρό του πρίγκιπα Ουίλιαμ κάνοντας κάποια ψώνια στην αγορά. Τα πλάνα ήταν πολύ σύντομα και ταυτόχρονα πολύ μακρινά και τελικά δεν έπεισαν την κοινή γνώμη.

 Έτσι, η Κέιτ Μίντλετον έκανε ένα βίντεο εξηγώντας στο βρετανικό κοινό ότι πάσχει από καρκίνο (χωρίς να διευκρινίσει τί είδους καρκίνο) και πως οι θεράποντες γιατροί την υποβάλουν σε μια «προληπτική χημειοθεραπεία». Κλείνοντας, η Μίντλετον, έκανε έκκληση στο κοινό να δείξει διακριτικότητα, στη δύσκολη αυτή συγκυρία για την βασιλική οικογένεια.

Θυμίζουμε ότι η Κέιτ Μίντλετον είναι πολύ αγαπητή στους πολίτες της Μεγάλης Βρετανίας. Όμως αντί να μπουν τα πράγματα στη θέση τους, τις τελευταίες μέρες το διαδίκτυο αναπαράγει την είδηση ότι το βίντεο της πριγκίπισσας Κέιτ, είναι προϊόν «ΑΙ» (Τεχνητής Νοημοσύνης).

 
Κάλπικο βίντεο;
Οι ερευνητές για την ακρίβεια βρήκαν τη «βάση» του βίντεο, όπου η Κέιτ κάθεται σε ένα ξύλινο παγκάκι φορώντας μια λευκή μαρινιέρα μιλώντας στην κάμερα. Είναι ένα βίντεο του 2016, από την ημερίδα μιας εθνικής καμπάνιας για την ψυχική υγεία, η οποία είχε τον γενικό τίτλο «Heads Together».

Το βίντεο λέγεται πως ελέγχθηκε από δύο διαφορετικούς ανιχνευτές software, οι οποίοι κατέδειξαν ότι πρόκειται για ένα βίντεο «AI». Όταν αυτό έγινε αντιληπτό, οι ερευνητές ανέλυσαν το βίντεο καρέ – καρέ και σημείωσαν αρκετά ακόμη λάθος σημεία.

 
Τέσσερα λάθος σημεία
Πρώτον τα κίτρινα λουλούδια και το πράσινο γρασίδι -στο background- μένουν τελείως ακίνητα. Δεύτερον, τα μαλλιά της Κέιτ έχουν ακριβώς την ίδια κουπ, αλλά και το ίδιο ακριβώς μήκος πέφτοντας στην τρίτη αριστερά και στην τέταρτη δεξιά οριζόντια ρίγα της μαρινιέρας. Τρίτον, μερικές τρίχες της Κέιτ ανασηκώνονται από τον αέρα και αμέσως εξαφανίζονται. Τέταρτον, οι ερευνητές παρατήρησαν το δαχτυλίδι στο αριστερό χέρι της Κέιτ, το οποίο υπάρχει και στη συνέχεια εξαφανίζεται για λίγα δευτερόλεπτα.

Τα βίντεο που καταρρίπτουν την αυθεντικότητα του βίντεο-εξομολόγηση της Κέιτ Μίντλετον έβαλαν φωτιά στο διαδίκτυο με 1,2 εκατομμύρια views και 4,6 εκατομμύρια likes, δημιουργώντας ένα ωστικό κύμα κι ένα κλίμα αμφιβολίας που δύσκολα θα κατευναστεί. Βλέπετε πριν λίγες μέρες αποκαλύφθηκε ότι κυκλοφορούσαν «πειραγμένες» φωτογραφίες της βασιλικής οικογένειας, πράγμα που χρεώθηκε η πριγκίπισσα Κέιτ ισχυριζόμενη ότι πειραματιζόταν με τα φωτογραφικά εφέ και το photoshop. 

Όμως αν το Μπάκιγχαμ παραδέχεται ότι «πείραξε» μερικές αθώες οικογενειακές φωτό, τί είναι ικανό να κάνει σε μια δύσκολη συγκυρία ή σε μια έκτακτη ανάγκη;

 
Τα πράγματα είναι όντως δυσάρεστα για το Μπάκιγχαμ, ειδικά τώρα που πρέπει να υπάρχει μια σχέση εμπιστοσύνης και αμοιβαιότητας με τον βρετανικό λαό.

Βεβαίως, υπάρχουν κι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι το βίντεο της Κέιτ είναι «γνήσιο», και πως όλα αυτά είναι ανοησίες και παραφιλολογίες των γνωστών «συνομωσιολόγων». 

Όμως, όταν μπει ο σπόρος της αμφιβολίας…    

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα