Ανησυχία Μακρόν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024: Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης

Ανησυχία Μακρόν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024: Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης

Μετά την επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, διαβεβαίωσε τα παιδιά κατά την επίσκεψή του στη Γουιάνα ότι η χώρα του «είναι και θα είναι έτοιμη» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, που θα γίνουν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου , αλλά ότι δεν υπάρχει «μηδενικός κίνδυνος».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το BFMTV, τέσσερις ημέρες μετά το μακελειό σε συναυλιακό χώρο της Μόσχας επανέρχονται οι ανησυχίες για μια επίθεση στο Παρίσι τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο. Ερωτηθείς σχετικά με το κλίμα ασφαλείας ενόψει της διοργάνωσης, ο Εμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε, τη Δευτέρα (25/03) ότι «μηδενικός κίνδυνος δεν υπάρχει ποτέ στη ζωή». Χαρακτηριστικά, ο ίδιος είπε: «Αυτό που είναι δύσκολο μερικές φορές είναι ότι υπάρχει πάντα ένα στοιχείο κινδύνου».

Ακόμα, ο Εμανουέλ Μακρόν πρόσθεσε: «Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να το αποτρέψουμε. Νομίζω ότι μπορώ να σας πω ότι ναι, θα είμαστε έτοιμοι. Είμαστε έτοιμοι και θα είμαστε έτοιμοι. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο προσαρμόζουμε πολύ την όλη μας στάση. Προφανώς κάνουμε τα πάντα για να είμαστε έτοιμοι για τις τελετές και τις εκδηλώσεις των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη επένδυση από τις υπηρεσίες πληροφοριών μας, την Αστυνομία μας, τους χωροφύλακες, τους στρατιώτες». Επισημαίνεται ότι ο Εμανουέλ Μακρόν συνομίλησε με τους μαθητές του ωδείου της Καγιέν, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Γουιάνα.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας αντέδρασε μπροστά στις κάμερες σχετικά με την πρόσφατη τρομοκρατική βεπίθεση στη Μόσχα, λέγοντας ότι το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους που «εμπλέκεται», είχε πραγματοποιήσει «αρκετές απόπειρες»» στη Γαλλία. Το Ισλαμικό Κράτος - Χορασάν είναι ένας πυρήνας της οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους που εμφανίστηκε στο ανατολικό Αφγανιστάν το 2014 και επιδιώκει την εγκαθίδρυση ενός χαλιφάτου, το οποίο θα επεκταθεί στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν, στο Τουρκμενιστάν, στο Τατζικιστάν, στο Ουζμπεκιστάν και στο Ιράν.

Μάλιστα, «λαμβάνοντας υπόψη τις διακλαδώσεις και τις προθέσεις του», για προληπτικούς λόγους το σχέδιο «Vigipirate» ενεργοποιήθηκε κατά συνέπεια στον μέγιστο βαθμό στο γαλλικό έδαφος ύστερα από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού της χώρας, Γκαμπριέλ Ατάλ.

Πηγή: ieidiseis.g

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα